x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
olimpisme

Permanent continuista

Martí, proclamat president del COA per sisè cop amb una comissió similar a la del mandat anterior
Manel Blasi saludant Jordi Orteu sota la mirada de Jaume Martí abans de l'inici del ple del COA.

Permanent continuista

Manel Blasi saludant Jordi Orteu sota la mirada de Jaume Martí abans de l'inici del ple del COA.

Actualitzada 23/02/2021 a les 10:31
Jaume Martí va ser proclamat ahir president del Comitè Olímpic Andorrà (COA) per sisè mandat consecutiu pel ple de l’entitat en una reunió celebrada als cinemes Illa Carlemany. Aquesta elecció suposarà que acabi la nova legislatura amb 22 anys al capdavant de l’organisme i estaria encara a dos anys d’Isidre Baró, fundador del COA i líder de l’entitat durant 26 anys, entre el 1971 i el 1997. Tal com havia explicat el Diari, no va presentar-se cap candidatura alternativa al president i l’exdirectiu de la federació de vela seguirà encapçalant l’olimpisme andorrà durant els quatre anys vinents. Pel que fa a la comissió permanent (l’òrgan que dirigeix el COA), es tracta d’una llista continuista amb canvis de noms mínims.
Les vicepresidències les seguiran ocupant l’exsecretari d’Estat d’Esports Jordi Cerqueda, en primer lloc, i Lluís Ruiz, secretari de la FAE, com a segon. Com a secretari general es manté el president de la Federació Andorrana de Vela, Toni Guerra, i sí que hi ha canvi en el lloc de tresorer, que en aquest mandat estarà ocupat per Lluís Torralba, de la Federació Andorrana d’Esports de Gel. Com a vocals es mantindran Ferran Riu, Eva Rodríguez i Joan Tomàs, mentre que entren Anna Achon, Marc Rodríguez i Xavier Espot, de les federacions d’atletisme, futbol i golf, respectivament, mentre que els membres que no seguiran a la comissió permanent són Aitor Osorio, Ferran Riu i el desaparegut el passat mes de maig François García.


Sobre els canvis a la comissió permanent, Martí va destacar que “seguim el nucli dur que teníem i fem entrar dues federacions a la directiva, una més antiga com és la del futbol i una de nova com és el cas del golf. A més, mantenim la d’at­letisme, però entra l’Anna Achon en lloc del Ferran Riu”.


Tot i fer ja 19 anys que és al càrrec, el president del COA, Jaume Martí, va explicar al Diari que “afronto el mandat amb ganes i il·lusió, si no, no ho faria”, i va afegir que “són molts anys, però ens han donat un vistiplau molt agradable i si les federacions ens voten serà que ho estem fent bé”. Martí va aprofundir en aquest aspecte i va assenyalar que “estic molt content del fet que la gent ens hagi fet confiança, seguirem treballant com fins ara i aportarem el que puguem a les federacions perquè en els temps en què estem està molt difícil”.


Pel que fa als reptes de futur, un dels primers serà la participació olímpica a Tòquio 2020, que de moment té només Mònica Doria com a classificada. Sobre les invitacions, Martí va declarar que “encara hi estem treballant, esperem a veure si es classifica algú més”. El president també va referir-se a altres cites, com els Jocs dels Petits Estats que s’havien de fer enguany al país, i va admetre que “vam fer bé d’anul·lar-los perquè seria un suïcidi si els haguéssim de fer al maig. Els Jocs són una festa de l’esport i segur que enguany no ho seria, el 2023 ja ho veurem i el 2025 estic convençut que ho seran”. Per últim, va cloure que “treballarem perquè les federacions puguin aportar gent jove i sigui un èxit”.

 
EL NOMBRE DE DONES AL PLE ES MANTÉ I PUGEN LES MEMBRES DE LA PERMANENT I LES COOPTADES
Un dels objectius, ja no només al COA, sinó també el COI, és intentar assolir la igualtat de gènere en els òrgans. En el cas del COA encara s’està lluny de la paritat total i hi haurà el mateix nombre de dones al ple que en l’anterior, però sí que s’incrementa la representació a la permanent i entre les membres cooptades.

El nombre total de dones del ple és de 12 (un 25,5 per cent), i la principal novetat és que hi haurà una segona representant a la comissió permanent amb la incorporació d’Anna Achon (abans també hi era Eva Rodríguez). A més, hi haurà més dones que homes cooptats (sis contra cinc) amb Sophie Juárez, Olga Gelabert, Anna Pallarès, Marisa Sánchez, Isabel Ribault i Natàlia Gallego. Dues dones més seran les representants dels atletes olímpics (Mimi Gutiérrez i Montserrat García), i també hi haurà dues membres del ple com a representants de federació, Maria de la O Soto i Catherine Phae.
Etiquetes
  • #4 vamos entrando
    (23/02/21 20:28)

    Marc va dir..
    No la coneixem !!!!!

    Respondre
  • #3 Toni
    (23/02/21 16:41)

    Mamuts enganxats amb loctite a la cadira.

    Respondre
  • #2 john
    (23/02/21 08:52)

    No ho dic per ell, pero hauria d'estar prohibit prolongar més de dos mandats seguits, en qualsevol junta, sigui del que sigui.

    Respondre
  • #1 Marc
    (23/02/21 08:07)

    Vergonyós !

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts