Visita de futur al mundial

Una delegació de la FAE es desplaça a Cortina d’Ampezzo per mantenir converses a nivell internacional sobre la candidatura al Campionat del Món del 2027

Visita de futur al mundialFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estació italiana de Cortina d’Ampezzo acull des de dilluns passat i fins diumenge vinent el Campionat del Món, la cita més important en el món de l’esquí alpí, però on, més enllà de comptar amb la presència dels millors esquiadors i esquiadores de l’especialitat per oferir el millor espectacle, també s’aprofita per moltes altres coses, com reunions de treball i moviments polítics que tindran també Andorra com a protagonista. Segons ha pogut saber el Diari, una delegació de la FAE (Federació Andorrana d’Esquí) es desplaçarà a Itàlia en aquest tram final del campionat on, més enllà de donar suport als esquiadors de casa, hi haurà contactes i reunions amb organismes internacionals i amb altres federacions sobre dues cites de futur, les finals de la Copa del Món del 2023 que tornarà a acollir Grandvalira, i també sobre la candidatura per ser seu del Campionat del Món d’esquí alpí del 2027. A més, les futures eleccions a la presidència de la FIS, previstes properament, també seran objecte de converses i reunions.

Pel que fa les finals del 2023, la FIS va atorgar a Grandvalira ser la seu l’octubre del 2019, després de l’èxit d’organització de les finals que Soldeu i El Tarter van acollir el març d’aquell any. Tots els responsables internacionals van lloar el paper organitzatiu d’aquella cita, i això es va traduir en les votacions per escollir l’estació que seria la seu del 2023, quan Grandvalira va imposar-se a Lenzerheide a Suïssa, i Kvitfjell Hafjell a Lillehammer, Noruega.

Durant aquests dies a Itàlia, està previst que hi hagi reunions per analitzar i valorar alguns aspectes organitzatius per la futura cita com pot ser el cas del ticketing, tenint en compte l’experiència de l’estació transalpina, ja que més enllà d’acollir enguany el Campionat del Món, Cortina d’Ampezzo havia de ser l’any passat la seu de les finals de la Copa del Món, una cita que es va acabar suspenent degut a l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

L’ELECCIÓ, PENDENT DE LA COVID

Pel que fa al Campionat del Món del 2027, l’elecció definitiva està prevista per al maig del 2022, tot i que tot acabarà depenent de com evolucioni la situació de la Covid-19. El primer termini que s’ha de complir és el de la presentació de la candidatura, que s’ha de fer, com a molt tard, l’1 de maig d’enguany. La directiva de la FIS confirmarà pels volts d’octubre (quan se celebri la reunió de tardor de l’organisme) els candidats definitius, i el maig del 2022 hi haurà el congrés de la FIS a Portugal on s’acabarà decidint l’amfitrió. De moment, a més d’Andorra, també opten a ser seu del Mundial Crans Montana, a Suïssa, (va optar al campionat del 2025 però no va guanyar) i també podria fer-ho Flachau, a Àustria, tot i no estar confirmat, fet que suposaria una dura pugna per a la candidatura de Grandvalira.

Pel que fa a la candidatura andorrana, encara no s’ha presentat oficialment, però s’està treballant en tota la logística, ja que, tot i que unes finals de la Copa del Món poden servir de referència, el Mundial necessita un desplegament superior degut a la seva dimensió. En un Campionat del Món arribarien molts més esquiadors i es necessitarien més pistes per fer entrenaments perquè duren dues setmanes, mentre que en el cas de les finals hi ha cinc dies de competició i dos d’entrenaments.

NÚÑEZ, CORNELLA, TORRES I ESCABRÓS MILLOREN PUNTS FIS DE GEGANT A LA MOLINA

L’equip EEBE (Esquí Estudi Batxillerat Esportiu) de la federació va disputar ahir dos gegants a l’estació de La Molina que van comportar millora de punts FIS en aquesta disciplina per a quatre dels esquiadors de la FAE: Jaume Núñez, Pere Cornella, Lluís Torres i Iu Escabrós. El triomf va ser per al corredor espanyol Jordi Costa, que va superar per només 0”25 l’andorrà Robert Solsona. Dintre del Top-10 també van acabar Jaume Núñez, novè, i Pere Cornella, que va ser desè. A més, Pol Robert va acabar en 13è lloc, Lluís Torres va fer-ho en 15a posició, i Iu Escabrós va ser 19è. Per últim, Marc Fernández i Aritz Àlvarez no van finalitzar la primera mànega, ni Cerni Gil la segona. A més, a Santa Caterina (Itàlia) va disputar-se un gegant FIS on ni Íria Medina ni Jèssica Núñez van poder finalitzar la competició. Medina havia sigut 31a a la primera mànega, però no va quedar la segona, i Núñez va quedar fora a la primera.

tracking