Joan Verdú, 26è al supergegant del Mundial

L’andorrà signa la seva millor actuació en un Campionat del Món

Joan Verdú, top-30AGENCE ZOOM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Joan Verdú es va estrenar amb una 26a plaça en la prova de supergegant al Mundial d’esquí alpí que se celebra a Cortina d’Ampezzo (Itàlia). L’andorrà, que sortia amb el dorsal 41, va assolir el 26è millor temps en una cursa en què va anant fent bons parcials tot i que algunes errades el van fer perdre una mica de ritme. El seu temps final va ser d’1’21”92, a 2”51 del guanyador de la prova, que va ser l’austríac Vincent Kriechmayr, que es va imposar amb un temps total d’1’19”41. El podi el van completar l’alemany Romed Baumann amb 1’19”48 i el francès Alexis Pinturault amb un temps d’1’19”79. Amb aquest resultat, Verdú signa la seva millor actuació en un Mundial i marca 37,61 punts FIS, atenent que en tenia 37,91 a l’última llista.

Dilluns passat, a la presentació de l’equip d’alpí present al Mundial, Verdú es va fixar com a objectiu situar-se entre els 30 millors al supergegant de Cortina d’Ampezzo i aquest repte l’ha complert. Tot i això, la prova va deixar un regust estrany a l’andor­rà, que va acabar satisfet però maleint algunes errades que van ser clau i que van fer que no acabés amb un millor crono.

Per a Verdú havia estat “un principi de Mundial difícil. La pista és molt maca però a la vegada complicada, perquè han fet un traçat complicat amb un parell de llocs difícils”. Pel que fa a la cursa, l’andorrà va explicar al final de la competició que “he sortit molt bé, amb molt bones sensacions, molt bon interval, el que passa és que després he fet dos errors greus que m’han costat molta velocitat i per tant bastant temps”.

Per aquest motiu, Verdú va considerar que tot plegat havia estat “una llàstima perquè la resta de parts estaven ben esquiades, però arriscar en aquestes situacions provoca que es cometi algun error que m’ha costat temps”. La 26a plaça no el va acabar d’omplir de felicitat, tot i que va destacar que “compleixo l’objectiu que m’havia marcat, ja que en disputar vàries disciplines no és fàcil estar amunt en totes. La 26a posició ens fa estar contents, però no del tot satisfets pel resultat, perquè crec que sense aquests errors hauria estat una gran baixada”. Ara bé, Verdú és conscient del seu actual estat de forma i va afegir que, tot i les errades comeses durant la prova, “anem en la bona línia” i “estic esquiant fort”.

El supergegant d’ahir ha estat la primera de les quatre disciplines en les quals l’andorrà prendrà part en la cita de Cortina d’Ampezzo, ja que té programat el descens, el paral·lel i també el gegant. De fet, avui i demà Verdú té fixats els entrenaments oficials de descens i la cursa tindrà lloc demà. Si la meteorologia ho permet i no hi ha cap imprevist de darrera hora, el paral·lel se celebrarà dilluns dia 16 i dimecres 19 finalment competirà en la cursa de gegant.

AXEL ESTEVE I ÀLEX RIUS ACABEN SETÈ I ONZÈ A L'ESLÀLOM FIS MASCULÍ DE SAINT JEAN D'AULPS

Ahir es va disputar el segon eslàlom FIS masculí a l’estació francesa de Les Gets Saint Jean d’Aulps, amb Axel Esteve i Àlex Rius, que van finalitzar setè i onzè, respectivament. Esteve va marcar un temps d’1’48”66 en la 7a posició, a 3”36 del vencedor, que va ser el francès Steven Amiez, amb 1’45”30. Per la seva part, Rius va ser 11è amb 1’49”25, a 3”95 d’Amiez. D’altra banda, també hi va haver doble cita de Copa d’Europa per a Jèssica Núñez i Jordina Caminal, que s’enfrontaven a dos descensos amb molt de nivell. Al final, millora de punts per a les dues. En el primer descens, Caminal va ser 65a i Núñez 69a. Caminal va marcar 1’10”72, a 4”28 de la guanyadora, i va assolir 95,52 punts FIS, la qual cosa millorava els seus actuals 129,94 de l’última llista de la FIS. Per la seva part, Núñez va fer 1’11”64, a 5”20 de la vencedora i amb 112,83, millorant els actuals 136,91. Triomf per a l’austríaca Lisa Grill, amb 1’06’’44.

tracking