Esteve i Vila, amb el cap ficat als Mundials

Irineu i Carola arriben en un moment òptim i, tot i ser ambiciosos, no volen marcar-se objectius

Esteve i Vila, amb el cap ficat als MundialsFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip nacional d’esquí de fons afronta la recta final de la seva preparació de cara al Mundial absolut d’esquí nòrdic que se celebra, entre el febrer i el març, a Oberstdorf (Alemanya). Irineu Esteve i Carola Vila arribaran en un punt òptim a la gran cita i es troben a la Rabassa, on han estat entrenant i ho continuaran fent els pròxims dies al Refugi d’Entrenament d’Alçada (REA), a Naturlandia.

Tot i ser ambiciosos, cap dels dos va voler marcar-se un objectiu clar al Mundial. Esteve espera oferir la seva millor versió, però va deixar clar que un Top-10 “crec que seria agosarat dir-ho, perquè tots els factors haurien d’anar molt bé”. El fondista andorrà va apuntar que “ens marquem objectius ambiciosos, però la millor manera d’estar contents és saber que ho hem donat tot. Córrer com l’última de Falun, al davant, i posicionar-nos com més davant millor. Si podem millorar el resultat de Seefeld, al Mundial del 2019 –20è a l’esquiatló, 22è als 15 km i 29è als 50 km–, això que ens emportem”. Esteve participarà en tres disciplines, el dia 27 a l’esquiatló, el dia 3 als 15 km patinador i el dia 7 a la marató dels 50 km clàssics. “A mi la que més m’agrada és l’esquiatló, perquè penso que ho podem fer bé, tot i que no ens ha anat bé últimament. Quan hem fet una de 50 en els últims 10 km sempre m’ha faltat una mica d’energia”, va explicar Esteve. L’andorrà, abans de la cita mundialista i després de la concentració al REA, viatjarà a la República Txeca per córrer una cursa de la Copa del Món a Nove Mesto. “Intentarem arribar amb garanties per col·locar-nos entre els millors”, va subratllar. Per la seva banda, després d’un mes de gener amb poques competicions, Carola Vila disputarà el Mundial sub-23 de Vuokatti (Finlàndia) i prendrà part als 10 km patinador. Per a Vila, tot i estar “una mica parats” al gener “hem entrenat fent sèries i intervals per no perdre el ritme de carrera, vaig fer també la Copa de França fa unes setmanes i vaig tenir molt bones sensacions”. La fondista va explicar que “és difícil posar un número [marcar-se un objectiu classificatori] per al Mundial sub-23, perquè a més no se sap gaire bé qui hi haurà, però crec que si surt una bona carrera penso que un Top-20 el podem fer”. En aquest sentit, el tècnic Joan Erola va comentar que per a Vila “el Mundial sub-23 és el màxim objectiu aquest any”. La fondista serà la primera a competir, ja que la cita serà el 12 de febrer i viatjarà dilluns. Després de la cursa sub-23, l’equip tècnic de la FAE ha previst una Copa d’Europa per a Carola Vila, a Oberwiesenthal (Alemanya), que es disputarà el 20 i 21 de febrer, on ja va tenir lloc el Mundial júnior i sub-23 l’any passat.

JESSICA NÚÑEZ I MATIAS VARGAS, CAMPIONS DE SUPERGEGANT

Jèssica Núñez i Matías Vargas es van proclamar ahir campions d’Andorra de supergegant, competició que va acollir la pista Àliga de Grandvalira. Al Nacional femení, Núñez es va imposar amb un temps de 56”48, per davant de Jordina Caminal, que va ser segona amb 57”81, a 1”33, i Íria Medina, que va finalitzar tercera amb 57”95, a 1”47. Carla Mijares, va ser quarta, a 2”22 de Jèssica Núñez. Al Nacional masculí Matías Vargas es va endur la victòria amb un crono de 52”83, amb 1”38 de marge sobre el segon, Àlex Rius, que va marcar 54”21. Tercer va ser Xavi Cornella, amb 54”75, a 1”92. No van poder completar la cursa Marc Fernández i Pol Robert.

tracking