ACB Lliga Endesa

Escandalós (83-89)

El MoraBanc dona la cara contra el Tenerife però acaba caient en un duel marcat per una nefasta actuació arbitral

Escandalós (83-89)Fernando Galindo

El MoraBanc Andorra va caure 83-89 contra l’Iberostar Tenerife en un duel marcat per la màxima igualtat i per la nefasta actuació arbitral, que va anar perjudicant els tricolors com una gota malaia i que va acabar esclatant al final amb l’eliminació de Jelínek i Ibon Navarro.

El duel va arrencar amb un MoraBanc espès, sobretot per culpa de la intensa i dura defensa dels canaris, que complicava els atacs dels tricolors i que obligava a buscar tirs forçats, i això que Vidorreta va apostar d’inici per un cinc que no és l’habitualment titular sense Shermadini ni Huertas, un fet que demostra per què el Tenerife està on està. Els visitants feien molt de mal a la zona, primer amb Guerra i després amb Shermadini , i tampoc va ajudar gaire la diferència de faltes (6-2 al primer quart). Els canaris van arribar a agafar una primera diferència de deu putns (4-14), però els homes d’Ibon Navarro van reaccionar i van tancar el primer quart 15-20.

A poc a poc el MoraBanc s’endollava des del triple i arribava a situar-se a només un punt (29-30), però qui no s’acabava d’endollar gaire era la tripleta arbitral, amb un criteri, com a mínim, discutible, i amb diverses decisions (a una i altra banda de la pista, tot i que especialment) ben difícils d’entendre i explicar. Els tricolors, però, intentaven aïllar-se d’allò que no podien controlar, i no només ho intentaven, si no que ho aconseguien posant-se per primer cop al davant (38-37), tot i que una cistella sobre la botzina de Fitipaldo donava el lideratge als visitants (41-43).

A la represa el duel va entrar en un intercanvi de cops que donava set punts als visitants, i també en protagonisme, de nou, per a la tripleta arbitral, que treia de polleguera en més d’una ocasió la banqueta tricolor, i a les personalitats de la llotja, que protestaven per les decisions, com a mínim, dubtoses de García, Torres i Alcaraz. El MoraBanc, però, aconseguia refer-se dels mals moments i es mantenia ben viu (58-63) a falta de l’útlim quart, tot i que força tocat per les faltes, especialment amb la quarta que li assenyalaven a Hannah.

L’últim període arrencava amb el Tenerife tornant a agafar marge, però els tricolors capgiraven 78-76 a quatre minuts per al final amb 5 punts seguits de Paulí en mig d’un duel d’alta tensió sobre el parquet. A partir d’aquí, 0-8 de parcial per als visitants amb 6 tirs lliures, i retorn a l’esperança gràcies a un triple de Gielo. Però els àrbitres encara no havien dit l’última paraula i van acabar d’embrutar el partit expulsant Jelínek (dues antiesportives) i Ibon Navarro (dues tècniques).

Els tricolors afronten ara una setmana tranquil·la amb dos partits en 11 dies, abans de l’aturada per la Copa del Rei i de les Finestres FIBA. El MoraBanc rep dimecres el Gran Canària a l’Eurocup en un duel que pot donar tres quarts de bitllet per al play-off de quarts de final, i el 9 de febrer recuperarà el duel d’ACB pendent contra l’Obradoiro, abans d’aturar-se fins el dissabte 28 de febrer.