ACB Lliga Endesa

El Tenerife examina el MoraBanc

Els tricolors reben un dels equips més en forma de la lliga per confirmar la bona dinàmica

El Tenerife examina el MoraBanc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El MoraBanc Andorra rep aquesta nit (20.45 hores) l’Iberostar Tenerife amb l’objectiu de mantenir la bona dinàmica dels últims duels. Les dues victòries a Europa que han deixat la classificació per a quarts de final de l’Eurocup ben encarrilada i les bones sensacions durant bona part del partit a la pista del Madrid donen un punt de confiança als jugadors tricolors, que necessiten tornar a sumar victòries a la competició domèstica per no despenjar-se dels llocs de play-off (actualment els homes d’Ibon Navarro estan a dues victòries del tall, però encara tenen pendents els duels ajornats contra Fuenlabrada i Obradoiro). Com està sent habitual durant els últims partits, Moussa Diagne i Haukur Palsson no estaran disponibles per lesió, mentre que Tyson Pérez, amb problemes al turmell, i Babatunde Olumuyiwa, amb molèsties al genoll, seran dubte fins a última hora.

Al davant hi haurà un dels equips més en forma de la Lliga Endesa, l’Iberostar Tenerife, que ocupa el tercer lloc. Els canaris estan tenint un projecte important els últims anys que els ha portat a guanyar títols com una Champions League i dues Copes Intercontinentals, i compten amb una plantilla llarga i amb qualitat individual liderada per Gio Shermadini o Marcelinho Huertas. És l’equip amb un millor percentatge de tres punts (44,3 per cent), el segon més anotador (88,2 punts per partit), el tercer en valoració per partit (101,80 crèdits) i té el millor jugador de la competició fins al moment, Shermadini, amb 23,4 crèdits de valoració per partit.

Aquests són uns números que espanten i el tècnic del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, va desfer-se en elogis cap a l’equip visitant avui. L’entrenador basc va manifestar que “són com un ordinador, tu els planteges coses i tard o d’hora hi troben una solució. Estan molt ben treballats, es coneixen molt bé, tenen molts automatismes i són excel·lents en la lectura del joc”. A més, va destacar que “és molt difícil per a qualsevol equip, però si fem les nostres coses bé competirem, i quan ho fas sempre hi ha opcions de guanyar”. Precisament sobre com se’ls pot fer mal, Navarro va manifestar que “ells no s’aturen, pots plantejar moltes coses però són com una computadora, són capaços de llegir i canviar el guió del partit”.

Més enllà del rival, Navarro també va referir-se a l’equip, i va destacar que “sap perfectament quines són les seves virtuts i fortaleses, i crec que pateixen més els rivals en atac quan juguen contra nosaltres que nosaltres defensant”. A més, va destacar que els tricolors tenen encara marge de millora, i va manifestar que “crec que tenim la capacitat de jugar una defensa sòlida i encara podem fer-ho millor amb detalls de concentració i alguns aspectes tàctics”. Per últim, va cloure que “quan estem posats i concentrats som bons en aquest aspecte, i gaudim fent la nostra feina de la millor manera possible”.

De la seva banda, l’última incorporació tricolor, el pivot Artiom Parakhouski, va afirmar de cara al duel d’aquesta nit contra l’Iberostar Tenerife que “sabem que juguem contra un gran equip que està fent molt bé les coses i estem preparats per seguir fent el nostre joc i mantenir la nostra fortalesa en defensa”. El jugador bielorús també va fer referència a l’aspecte personal i va assenyalar que “em sento bé i em vaig adaptant a poc a poc a l’equip i a la competició, ja que he de dir que la lliga Endesa, en comparació amb la VTB, és més ràpida i estic adaptant-me a aquest estil de joc”.

tracking