Olimpisme

Optarà a la reelecció

Jaume Martí decideix finalment presentar-se a les eleccions del COA i buscarà el sisè mandat com a màxim dirigent de l’entitat

Optarà a la reeleccióFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaume Martí va desfullar finalment la margarida després d’uns mesos d’incertesa i va decidir que es presentarà a les eleccions per seguir presidint el Comitè Olímpic Andorrà. Segons ha pogut saber el Diari, l’actual màxim dirigent del COA tornarà a ser candidat, si no passa res estrany, i tot apunta que acabarà sent l’únic presidenciable. En cas d’acabar sent el vencedor, encararà el sisè mandat al capdavant de l’entitat, que el duria fins a final del 2024, quan s’han de celebrar Jocs Olímpics a París, o a principi del 2025.

Pel que fa a les eleccions, la data prevista és a final de febrer, previsiblement pels voltts del dia 22, i el procés electoral ja va engegar-se. Ahir, per exemple, es va fer un dels passos que marquen els estatuts, com és el de l’elecció dels representants dels atletes. Segons la normativa, s’han de triar quatre esportistes entre tots aquells atletes que hagin representat Andorra durant els tres últims Jocs Olímpics (dos representants han de ser dels Jocs Olímpics d’estiu i els altres dos dels Jocs d’hivern).

Una vegada escollits els representants dels atletes es convocarà un primer ple que estarà format pels representants de les federacions olímpiques, dels esportistes i de tres membres de la comissió delegada de de l’actual junta. Aquest primer ple és l’encarregat d’escollir els membres cooptats, que poden acabar decantant unes eleccions. Cada federació pot proposar una persona perquè sigui cooptada i per fer-ho ha de rebre el suport majoritari del ple. A més, el nombre de membres cooptats no pot superar el cinquanta per cent del nombre de federacions esportives que siguin membres del Comitè Olímpic Andorrà. Un cop designats els membres cooptats, es convoca un altre ple que té com a únic punt de l’ordre del dia l’elecció del president, els dos vicepresidents, el secretari general, el tresorer i els sis vocals d’entre les candidatures presentades. Aquestes llistes es poden presentar fins a 48 hores abans de la data de les eleccions i per tal de ser vàlides han d’anar avalades per deu dels membres del ple.

CINC MANDATS LIDERANT EL COA

Jaume Martí presideix el Comitè Olímpic Andorrà des de fa 21 anys i suma cinc mandats com a cap de l’ens, i anirà a la recerca del sisè. Tot i això, no és el màxim dirigent amb més anys seguits al càrrec, ja que el primer president del COA, Isidre Baró, va ser-hi entre el 1971 i el 1997, i no va poder optar a una nova reelecció perquè no va ser escollir membre cooptat. L’altre president, Lluís Molné, va liderar l’entitat cinc anys, entre el 1997 i el 2002.

FAG

APROVATS ELS COMPTES

L’assemblea general de la Federació Andorrana de Gimnàstica va aprovar els comptes durant una sessió realitzada dimecres a la nit telemàticament. Durant la reunió es va donar el llum verd tant al tancament de l’exercici 2019 com al pressupost del 2020. A més, també es van analitzar altres aspectes com els programes d’activitats tant de gimnàstica rítmica com de gimnàstica artística. Pel que fa a les eleccions a la presidència, se celebraran després dels Jocs Olímpics de Tòquio de l’estiu.

TONI GUERRA REPETIRÀ COM A CANDIDAT A LA FEDERACIÓ ANDORRANA DE CANOA I CAIAC

Toni Guerra repetirà com a candidat a les eleccions de la Federació Andorrana de Canoa i Caiac, i tot apunta que assumirà un nou mandat com a president de l’ens, ja que no s’espera que hi hagi més candidatures als comicis. La voluntat és que les eleccions se celebrin durant el mes de febrer, tot i que tot dependrà de com evolucioni la situació sanitària, ja que els estatuts de la federació no permeten el vot electrònic o telemàtic. En tot cas, l’ens té de temps fins als Jocs Olímpics de Tòquio, ja que fins després d’aquesta cita no estan previstos els comicis a la federació internacional. L’actual president, Toni Guerra, va manifestar al Diari que “la idea és poder estar com a president fins a París 2024 i després deixar-ho, ja que aquest és el pla que havíem fet”. En aquest sentit, després de tenir una classificada per a Tòquio (Mònica Doria), la voluntat és poder aconseguir un diploma olímpic o una medalla a la cita parisenca.

tracking