TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Andorra tanca el Borrufa com a vencedora per equips

Els joves esquiadors de la FAE superen a la general els conjunts d’Espanya i la República Txeca

Andorra tanca el Borrufa com a vencedora per equips

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’equip d’Andorra A va acabar la 29a edició del Trofeu Borrufa per la porta gran, imposant-se a la classificació per països del torneig. Els joves esquiadors de la FAE van finalitzar amb un total de 201 punts i van superar Espanya A (187 punts) i la República Txeca A (153 punts). A més, el segon equip espanyol va cloure en quart lloc, mentre que Andorra B va classificar-se en cinquena posició amb un total de 97 punts. Sumant les dues esquadres de la FAE, la delegació andorrana va tancar el Borrufa amb un total de 22 metalls, 20 d’individuals i els col·lectius amb el bronze al Team Event disputat al Canaro i l’or a la classificació per equips.

L’última jornada de competició del Trofeu Borrufa es va haver de modificar a causa de la meteorologia, i es va acabar fent un eslàlom a la pista de les Canals d’Ordino Arcalís i no un supergegant com hi havia previst en un primer moment. La delegació tricolor va acabar la participació al campionat amb un total de set medalles (Top-5) a l’última jornada de la competició. Els principals triomfadors de l’últim dia del torneig van ser Aina Martí i Pirmin Estruga, vencedors dels eslàloms a la categoria sub-16. Pel que fa a Martí, va acabar amb un temps d’1’15”62 i es va imposar a l’espanyola Marta Borràs i a la també corredora de la FAE Minerva Tor. De la seva banda, Estruga va completar el recorregut amb un registre d’1’15”21 i va superar l’holandès Nick Zondag i l’espa­nyol Roger Barceló.

A la categoria sub-14, la vencedora de l’eslàlom femení va ser la txeca Agata Slamkova (1’18”43), que va superar per només 0”07 l’andorrana Júlia Rodríguez. Per últim, el monegasc Hugo Leonelli va imposar-se a l’eslàlom sub-14 masculí per davant dels txecs Markus Mesila i Mikk Mesila, mentre que el millor andorrà va ser Eric Mitjana amb una vuitena posició.

Èxit de les mesures anti-covid

Tot i la incertesa, la 29a edició del Trofeu Borrufa va poder fer-se sense contratemps en l’àmbit sanitari degut a les mesures que s’havien pres. Tots els equips havien estat cribrats abans de començar i dimecres van realitzar-se un nou test d’antígens, on tots els resultats van ser negatius. A més, no es van fer els actes socials com la desfilada de països o l’entrega de premis a Ordino.

19è LLOC DE JOAN VERDÚ A ORCIÈRES

Joan Verdú va tornar a sumar punts a la Copa d’Europa després de finalitzar en la 19a posició al supergegant del circuit continental celebrat a l’estació gal·la d’Orcières. Amb aquesta actuació, l’esquiador va obtenir 12 punts per a la general i ja n’ha aconseguit 69 al llarg de la temporada, fet que el situa a la 62a posició. Verdú sortia amb el dorsal 44 i va finalitzar el 19è amb un registre d’1’06”20, a 2”08 del vencedor de la jornada d’ahir, l’austríac Maximilian Lahnsteiner. A més, Matías Vargas va ser 56è a 3”06 del millor temps. De la seva banda, Carla Mijares va quedar fora a la primera mànega de l’eslàlom FIS que es va disputar a l’estació de Gressoney i avui mateix tindrà una nova oportunitat amb un nou eslàlom a la mateixa estació.

Andorra tanca el Borrufa com a vencedora per equips

tracking