Júlia Rodríguez i Eric Ebri es pengen els primers ors

Andorra suma quatre medalles més, dos ors, una plata i un bronze, i dos podis al botí aconseguit en la primera jornada

Júlia Rodríguez i Eric Ebri es pengen els primers orsTROFEU BORRUFA

La segona jornada del Trofeu Borrufa va ser altament profitosa per a la delegació andorrana. Ahir es va celebrar a la Portella del mig l’eslàlom gegant i va ser el dia en que els joves esquiadors del país van estrenar el caseller de medalles d’or. S’en van penjar dos, Júlia Rodríguez en categoria femenina sub-14 i Eric Ebri en masculí sub-16. La jornada, a més, va deixar dos metalls més, una plata d’Aina Martí i un bronze de Pirmin Estruga, i dos podis –dues cinquenes places– d’Isona Cerro i Àlvar Calvo. La categoria femenina sub-14 va estar dominada per Júlia Rodríguez, que es va imposar amb un temps d’1’55”00, marcant 0”21 menys que la segona classificada, la txeca Agatha Slamkova. Isona Cerro, cinquena, va ser la millor andorrana fora de les medalles amb un crono d’1’56”57. En la mateixa disciplina, però en categoria masculina, Hans Breitfuss amb un temps de 1’53”59, a 3”93 del guanyador, l’espanyol Jan Ordóñez, va ser el millor andorrà aconseguint un podi i el cinquè millor temps. L’eslàlom gegant sub-16 va portar més alegries, amb l’or d’Eric Ebri i el bronze de Pirmin Estruga. Ebri va guanyar la prova amb un temps de 1’42”86, superant el vencedor ahir de l’eslàlom, el català Lluc de Castellarnau 1’44”45 i Estruga es va penjar el bronze amb un crono de 1’44”68, a 1”82 d’Ebri. Àlvar Calvo va aconseguir un podi, en segellar la cinquena plaça 1’45”25. En categoria femenina, Aina Martí va vorejar l’or i va repetir medalla de plata per només 0”03 respecte la guanyadora, l’espanyola Aura Coronado, que va marcar 1’45”35 per 1’45”38 de l’andorrana.

Avui se celebra la tercera jornada del Borrufa amb el supergegant, i agafen el protagonisme les pistes de Les Canals.