TOP-16 Eurocup

A Canàries es fa camí

El MoraBanc Andorra visita el Gran Canària Arena per intentar lligar una victòria clau per alimentar les opcions

A Canàries es fa camíACB PHOTO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tallada la sagnia de derrotes i recuperat el dipòsit de confiança amb les victòries davant del RETAbet Bilbao i el KK Mornar Bar, i després d’haver competit el partit contra el Madrid al WIZink Center fins a la darrera alenada, el MoraBanc Andorra es presenta revitalitzat al Gran Canària Arena. El grup d’Ibon Navarro afronta la tercera jornada del Top-16 de la Eurocup amb la necessitat de guanyar l’Herbalife Gran Canària per seguir alimentant les opcions d’accedir al bracket final de la competició. Amb una victòria i una derrota, els tricolors repten un rival conegut però en un context i aparador diferent, el continental.

El tècnic auxiliar, David Eudal, va explicar que “tenim un partit difícil contra un equip que té grans jugadors i que a més ens coneix molt bé i nosaltres a ells”. I es que el GranCa té a les seves files fins a quatre exjugadors del MoraBanc Andorra; Andrew Albicy, John Shurna, Beqa Burjanadze i Oliver Stevic que conformen un bloc de doble tall, l’avantatge de saber com juguen, però també el perill de saber com juguen. Eudal va afegir que “el Gran Canària darrerament ha fet molt bons partits i nosaltres després del partit de Bar anem amb moltes ganes de fer un bon partit i intentar guanyar”.

El base Clevin Hannah, amb passat claretià igual que Oriol Paulí, va argumentar sobre l’enfrontament d’aquest vespre que “serà dur perquè ells són un molt bon equip i, a més, els jugadors que han fitxat són de molt talent”. Sobre els viatges constants de les darreres setmanes i com poden afectar l’equip, el base nord-americà va manifestar que “és la nostra feina i està clar que estem passant molts dies fora de casa però al final el vestidor està bé i els jugadors estem bé junts i entenem que aquest és el món de bàsquet”. En el capítol de baixes, només els lesionats de llarga durada com Diagne i Palsson no han viatjat a Las Palmas.

Partit clau per al ‘Granca’

Si és important el partit per al MoraBanc Andorra, per al Gran Canària és, gairebé, de caixa o faixa. Els de Porfi Fisac encara no coneixen la victòria en el Top-16 i una derrota davant dels tricolors els podria condemnar. Els canaris venien protagonitzant una gran remuntada a la Lliga Endesa però la desfeta rebuda en la darrera jornada a Fuenlabrada els ha deixat tocats. El segon entrenador, Víctor García, va exposar que “sabem que és un partit fonamental i hem d’enfocar-nos en nosaltres mateixos” i que “cal agafar-se a cada possessió”. García, a més, va destacar la perillositat del MoraBanc i que l’andorrà és un equip “a l’alça”.

PRIMERA VEGADA

Sense precedents a Europa entre grancanaris i tricolors Andorra la Vella. El MoraBanc Andorra i l’Herbalife Gran Canària no s’han trobat mai en el concert europeu i aquest vespre serà el primer cop que canaris i tricolors mesurin les seves forces fora del cosmos de la Lliga Endesa. La darrera visita és de dolç record, victòria per 62-79 el passat novembre, en la tornada a la competició post-Covid.

tracking