DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ACB LLIGA ENDESA

Tavares imposa la seva llei

El MoraBanc cau contra el Madrid després de refer-se d’un mal primer quart, i acaba tenint opcions fins al final
Tavares esmaixa davant la mirada d'Oriol Paulí.

ACB PHOTO / V. CARRETERO
Actualitzada 25/01/2021 a les 07:25
El MoraBanc Andorra va caure a la pista del Reial Madrid 86-79 en un duel en què els tricolors van donar la cara en tot moment (més enllà d’un mal primer quart) i on van tenir opcions de victòria fins al final. El gran protagonista del matx va ser el blanc Walter Tavares, que es va posar l’equip a l’esquena i que va acabar enterrant les opcions dels homes d’Ibon Navarro.

Els blancs arribaven amb una plaga de baixes amb Sergi Llull, Rudy Fernández i Nico Laprovittola, però el Madrid és el Madrid i ho va demostrar des de l’inici. Un 5-0 de sortida va posar en avís els tricolors, que, tot i que es mantenien dins del duel, jugaven molt forçats per la intensa defensa blanca. Laso va posar homes alts a defensar Hannah, fet que complicava la circulació de la pilota i l’amenaça del tir exterior tricolor, i que obligava a buscar el joc interior, on els blancs eren més forts amb la intimidació de Tavares, i tancaven el primer quart amb la màxima diferència (24-12).

El Madrid anava ampliant la diferència amb la segona unitat, tot i que els tricolors havien posat un punt més en defensa, amb uns grans percentatges de tir (62 per cent en tirs de tres, i 66 per cent en tirs de dos). Els homes de Pablo Laso van arribar a agafar una renda de 15 punts (37-22), però els tricolors van tenir una tímida reacció liderada per Malik Dime dins de la zona (amb nou punts, cinc rebots i tres taps al descans), així com en el tir des del triple (el MoraBanc va anotar-ne quatre al segon període) que va permetre tornar a entrar dins del partit i posar-se a set punts, fet que va obligar el tècnic madridista a aturar el duel. Però una nova embranzida local amb un parcial de 10-3 tornava a obrir forat i deixava el marcador 51-38 al descans.

A la represa el Madrid augmentava la màxima diferència als 16 punts amb un triple de Thompkins de sortida, però el MoraBanc tornava a enganxar-se al partit responent amb un parcial d’1-11 que posava els homes d’Ibon Navarro a només sis punts (55-49), però Abalde, botxí dels tricolors al duel de principis de mes al Poliesportiu amb 24 punts, trencava la sagnia amb un nou triple. El MoraBanc buscava fer mal al joc interior aprofitant que Pablo Laso donava descans a Tavares, i es mantenia amb una diferència per sota dels deu punts (64-56) i amb tot obert a falta de l’últim quart.

Ibon Navarro ja deia durant un dels temps morts que l’objectiu de l’equip era arribar vius a l’últim quart, i a veure què passava. I no només el MoraBanc va estar viu, sinó que un triple de Gielo situava l’equip a només tres punts (78-75) quan tot just faltaven dos minuts per finalitzar el matx. Però les esperances es van esvair del tot quan Tavares va desmuntar (un cop més), perquè és dels millors jugadors d’Europa, primer amb un dos més un i després amb un triple (el primer de la seva carrera) a la remanguillé, que va acabar sentenciant el partit en favor del Reial Madrid i evitant que el MoraBanc sumés el tercer triomf seguit. L’equip tricolor afronta dimecres la visita al Gran Canària Arena en l’Eurocup.

EL VESTIDOR
"HEM ARRIBAT 20 MINUTS TARD"

L’entrenador del morabanc andorra va manifestar després de caure contra el Reial Madrid que “tinc la sensació de que hem arribat 20 minuts tard al partit, 51 punts al descans, 24 al primer quart, faltes sense fer... hem arribat tard, i quan ho fas contra el Madrid, és complicat”. El tècnic va destacar que “a la segona meitat hem trobat la línia defensiva que volíem, hem arribat amb opcions a l’últim quart, que és el que volíem al descans, però no hem pogut guanyar”.