instal·lacions

Qüestió de prioritats

El PS de la capital veu de bon ull el nucli del projecte de reforma del Comunal, com ara l’accessibilitat o l’aparcament

Qüestió de prioritatsDIARI D'ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) d’Andorra la Vella va qualificar de “bones idees” les línies mestres del projecte guanyador del concurs per a la remodelació de l’Estadi Comunal Joan Samarra, com són l’accessibilitat i les places d’aparcament, però va explicar que abans d’iniciar les reformes la prioritat hauria de ser accelerar el pla d’urbanisme perquè els ter­renys on se situa la instal·lació passin a ser de titularitat comunal i no se segueixi amb l’actual fórmula de lloguer, segons va explicar al Diari el conseller de la formació socialdemòcrata al comú de la capital Sergi González.

L’Estadi Comunal va inaugurar-se el 1990 i el comú d’Andorra la Vella va renovar el 2018 el contracte de lloguer amb els propietaris dels terrenys situats a la Borda i Prat Salit per un import anual aproximat de 420.000 euros. L’allargament de l’acord d’arrendament es va signar a final del 2018 per un període de quinze anys i el cost mensual que es va establir va ser de 35.000 euros, tot i que en l’acord entre les dues parts es preveia l’augment de l’IPC cada any, a més d’incrementar també un deu per cent de l’IPC cada tres anys.

Fer els terrenys comunals

Des de la minoria, Sergi González va manifestar que “l’Estadi Comunal és un bé que té la parròquia i l’hem de cuidar, sent conscients que és de lloguer”, i va afegir que “hem de cuidar i millorar l’atletisme i el futbol, però creiem que primer hauríem de fer el pla d’urbanisme i després pensar ja en les grans inversions de remodelació”. El conseller de comú va assenyalar que “ens sembla que les idees clau del projecte guanyador del concurs d’idees, com l’accessibilitat, connexió amb la ciutat i l’aparcament són bones, i ha de ser un estadi per a la parròquia”, però va contraposar que “crec que hem de pensar amb el cap i crec que s’hauria de tirar endavant el pla d’urbanisme perquè els terrenys passin a ser de titularitat pública, ja que si no podríem tenir algun problema com ja ha passat amb el Palau de Gel”.

Per tal de dur a terme el canvi de la titularitat dels terrenys de la Borda i Prat Salit en els quals es troba actualment la instal·lació s’hauria de fer desenvolupant el pla d’urbanisme de la parròquia. Aquesta acció permetria per llei quedar-se amb el 15 per cent de la unitat d’actuació i disposar dels terrenys suficients (aproximadament 17.000 metres quadrats) per dur a terme la reforma neces­sària.

Diversos intents fallits

El comú de la capital ja ha intentat en diverses ocasions fer els ter­renys de l’Estadi Comunal Joan Samarra de titularitat pública. Una d’aquestes va ser el 2011 sota el mandat de Rosa Ferrer, tot i que el llavors conseller d’Esports, Josep Vila, admetia al Diari que “el pla per alliberar el terreny és molt complicat” i que activar el pla d’urbanisme seria “la millor solució per al comú pensant en els ciutadans”.

PETITES ACTUACIONS A L'ESTADI COMUNAL EN ESPERA DE LA DECISIÓ FINAL SOBRE EL PROJECTE

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va explicar dijous que l’equip de govern es prendria un temps per redimensionar i decidir quin grau de reforma de l’Estadi Comunal s’aplica després que es conegués el vencedor del concurs d’idees per reformar la instal·lació esportiva. Però més enllà de quina acabi sent aquesta reflexió sobre el projecte de l’arquitecte Pere Cervós, està previst que durant aquest any es realitzin petites actuacions per tal de millorar l’estat d’algunes zones de la instal·lació, principalment la que fa referència als vestidors. La reforma del Comunal hauria d’haver estat llesta aquest any per a la disputa dels Jocs dels Petits Estats, tot i que es van endarrerir.

tracking