esquí

El 29è Trofeu Borrufa, pendent de Salut

Demà es decideix si es pot celebrar, i hi hauria 100 corredors de 15 països

El 29è Trofeu Borrufa, pendent de SalutARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar de joves de 15 països participaran la setmana vinent a la 29a edició del Trofeu Borrufa d’esquí base sempre i quan hi acabi havent l’ok definitiu del ministeri de Salut per tal de celebrar el campionat.

L’organització, juntament amb l’esmentat ministeri, i els responsables de Cultura i Esports, ha preparat un protocol sanitari, però no serà fins demà quan s’acabi prenent una decisió definitiva sobre la disputa o no de la prova, en funció dels resultats epidemiològics.

Per tal de garantir totes les mesures de seguretat en el cas que s’acabi fent el Trofeu Borrufa, tots els esquiadors i membres dels equips hauran d’aportar una prova PCR negativa per poder ser inscrits. A més, dimarts vinent hi haurà un cribratge general a tots els participants amb tests d’antígens, i també se sotmetran als controls els membres de l’organització del campionat. També es limitarà al màxim el contacte amb persones alienes al campionat, ja que els hotels on estiguin els equips seran d’ús exclusiu per aquests. Per últim, no es faran les activitats paral·leles al trofeu com la desfilada de països o la cerimònia d’entrega de premis que es feia al centre d’Ordino. A causa de la pandèmia, van caure equips clàssics com França, Gran Bretanya, Nova Zelanda o Irlanda, però sí que hi seran d’altres com Espanya, Argentina o Mònaco.

Hi haurà proves d’eslàlom, gegant i supergegant masculí i femení, i també es repetirà el Team Event al Parador Canaro. Andorra tindrà un total de vint esquiadors dividits en dos equips, tot i que encara s’estan tancant la selecció.

tracking