esquí

L'organització del Borrufa decidirà dijous si se celebra la 29a edició

Hi ha un protocol sanitari que inclou cribratges i s'esperen uns 100 participants

L'organització del Borrufa decidirà dijous si se celebra la 29 a edicióTwitter Crèdit Andorrà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Trofeu Borrufa es disputarà de dilluns a dijous de la setmana vinent i arribarà enguany a la 29 a edició si la pandèmia ho permet, ja que demà passat (dijous 21) es farà la reunió definitiva per saber si s'acaba celebrant el campionat d'esquí de basea causa dela pandèmia, segons han explicat els responsables en una roda de premsa celebrada aquest matí de manera telemàtica a la seu de Crèdit Andorrà.

En casqueel Borrufas'acabi fent, l'organització ha preparat un protocol sanitari juntament amb el ministeri de Salut, el ministeri de Cultura i Esports i Grandvalira on destaca l'obligatorietat de presentar una prova PCR negativa per ser inscrit al campionat. A més, tots els equips estaran en hotels exclusius per membres del campionat en formatbombolla, i a la meitat del torneig es farà un cribratge a tots els participants amb tests d'antígens. A més, es cancel·laran tots els esdeveniments paral·lels com la desfilada dels equips o les entregues de premis que es realitzava habitualment al centre d'Ordino.

A nivell departicipació, està previst que enguany hi hagi 101 corredors de 15 equips (l'any passat van ser-ne 240 de 32) i hi haurà la baixa de països clàssics com Gran Bretanya, Irlanda, França, Suïssa o Nova Zelanda. Entre els estats que sí que disputaran la prova hi ha Bòsnia, Espanya, Grècia, Argentina, Mònaco o Luxemburg. Pel que fa a laFAE, hi haurà un total de 20 esquiadors del país dividits en dos equips, tot i que els responsables tècnics de la federació encara no han acabat de decidir quins seran.

tracking