Esports electrònics

Debat sobre l'edat per ser professional

Una esmena presentada pel PS demana endarrerir-la als 16 anys i no als 15

Debat sobre l'edat per ser professionalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata va presentar tres esmenes al Projecte de Llei d’esports electrònics, de les quals destaca la d’endarrerir l’edat per ser jugador professional d’e-sports als 16 anys, i no pas als 15 tal i com preveu el Projecte de Llei d’esports electrònics. El conseller general socialdemòcrata, Roger Padreny, va justificar-ho assegurant que “creiem que amb 15 anys el menor està en una etapa escolar obligatòria i això no ho veiem compatible amb una activitat professional als esports electrònics”.

El grup socialdemòcrata també va presentar una esmena perquè totes les sancions que s’imposin si entra en vigor la llei es destinin íntegrament a finançar la Unitat de Conductes Adictives del SAAS. El Projecte de llei d’esports electrònics preveu multes de fins a 10.000 euros si són tipificades de lleus, d’entre 10.000 i 60.000 euros si són greus, i de 60.000 a 120.000 euros si són qualificades com a molt greus. Sobre aquest aspecte, Padreny va manifestar que “considerem que és important que les sancions siguin finalistes per millorar la qualitat de les cures de les conductes addictives al país”.

Per últim, els consellers generals del PS també van presentar una esmena perquè s’afegeixi un representant d’Andorra Telecom i un del Consell Regulador Andorrà del Joc dintre de la comissió reguladora dels esports electrònics al país que preveu el Projecte de llei.

El període per presentar esmenes acabava ahir, però el Consell General va allargar aquest termini una setmana més, fins al dijous 21 de gener a proposta del conseller general de terceravia + Unió Laurediana + independents, Joan Carles Camp.

tracking