Cande suma 11 punts de Copa d'EuropaFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cande Moreno va aconseguir ahir els seus primers punts de Copa d’Europa de la temporada al supergegant disputat a l’estació suïssa de Zinal. Moreno va finalitzar en 20a posició i, d’aquesta manera, va sumar onze punts en la competició continental. Amb un temps d’1’13”56, a 2”73 de la vencedora, l'austríaca Lisa Grill (1’10”83), l’andorrana es va rescabalar de la decepció de dilluns, en què va finalitzar 66a, i va aconseguir situar-se entre les millors, el 20è lloc, en una cursa amb molt nivell i on participaven les millors de l’especialitat i algunes esquiadores de Copa del Món.

Cande, satisfeta, va explicar que “avui ha anat molt millor. Vam analitzar el que, realment, em va passar i és que no vaig estar en ritme de carrera i em va faltar potser aquesta actitud d’atacar més i em vaig deixar molt temps amb les línies”. Encara analitzant la desfeta de la primera prova, Moreno va afegir que “va ser un esquí molt correcte però massa sota control i ara he anat a atacar més i, òbviament, no ha sigut una baixada perfecta perquè quan arrisques se solen cometre més errades, però estic més contenta, m’he notat molt millor dins de la dinàmica de cursa, i és el més important”. L’andorrana es va felicitar, a més, “d’haver sumat punts de Copa d’Europa per mantenir el meu rànquing a dins de les 30 i poder sortir amb bons dorsals”. Finalment, Cande va afegir que “a poc a poc anirà venint aquest ritme de carrera. Tinc moltes ganes de córrer més i veure realment a quin nivell puc estar”. El seu tècnic, Dejan Poljansek, va subratllar que ahir, a la segona prova “ha estat una història completament diferent. Després d’analitzar com va esquiar, avui [per ahir] ha estat molt més agressiva amb línies més rectes”. El director d’alpí, Max Tissot, va valorar “la gran reacció” de Cande per “aconseguir un gran resultat i ara només es pot anar a millor perquè de seguida arriba Crans-Montana”.

IRINEU ESTEVE ES COL·LOCA 18È A LA GENERAL DEL TOUR DE SKI

Irineu Esteve va registrar una 36a posició a la quarta etapa del Tour de Ski, a l'estació italana de Toblach, amb els 15 km patinadors a crono. Amb aquest resultat, l’andorrà se situa en 18è lloc a la classificació general a 4’11” del líder, el rus i gran dominador del Tour, Alexander Bolshunov. Esteve va marcar un temps de 34’39”4, a 1’49”8 del mateix Bolshunov, que va fer un crono de 32’49”6. Irineu es troba a només un segon de l’italià Francesco Di Fabiani, que va guanyar una medalla de bronze al Campionat del Món d’esquí nòrdic del 2019. El tècnic, Joan Erola, va comentar que “aquesta i la de Davos són les dues pistes que més ens costen. De fet ha fet una carrera molt similar a la de l’any passat, ha perdut 1’40” i una mica i l’any passat va perdre el mateix. Ha fet una cursa molt, molt similar”. Avui Esteve afronta una nova cursa a Toblach, amb els 15 km persecució en clàssic, amb les diferències de temps d’ahir acumulades. “El més important és que ell estigui convençut que pot fer-ho bé i en les pròximes curses perquè ja ho ha fet bé abans i ha de seguir en el dia a dia”, va concloure Erola.

tracking