Tret de sortida a la Conference League

El 2021 portarà una nova competició futbolística amb dos equips del país

Tret de sortida a la Conference LeagueFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El 2021 portarà novetats al món del futbol i una d’aquestes serà el retorn d’una tercera competició de clubs al futbol europeu, com ja passava a l’època de la Recopa, la UEFA Conference League. Aquesta reestructuració dels tornejos continentals afectarà de ple els equips de la Lliga Multisegur Assegurances, ja que el segon classificat de la lliga i el campió de la Copa ja no disputaran més l’Europa League (segon campionat en importància) com feien els últims anys, sinó que passaran a jugar només el nou torneig.

L’Europa League quedarà reservada només per als equips de les 15 principals lligues europees i tindrà només dues prèvies, ja que la voluntat de la UEFA és fer un segon torneig d’un alt nivell similar al de la Champions. Pel que fa a la Conference League, hi participaran equips de les 55 lligues nacionals d’Europa i hi haurà quatre rondes prèvies, tal com passava fins a l’estiu amb l’Europa League, i posteriorment es farà una fase de grups amb 32 equips. Els conjunts del país entraran a la primera ronda de qualificació i s’enfrontaran a entitats de les lligues situades entre la 29 (Polònia) i la 55 (San Marino).

La part positiva d’aquest canvi de competicions és que la FAF mantindrà les tres places europees actuals, ja que si s’hagués seguit el format anterior, l’última estava en dubte. Andorra ocupa el 54è lloc (última fins ara amb tres places) i San Marino el 55è, i es jugaven l’última plaça.

tracking