Esquí

Els federats dels clubs poden tornar avui a l'activitat a pistes

L’executiu va aprovar el protocol per iniciar la segona fase de represa

Els federats dels clubs poden tornar avui a l'activitat a pistesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els membres dels clubs d’esquí poden tornar avui a l’activitat després que el Govern aprovés ahir el protocol presentat per la Federació Andorrana d’Esquí per tal de reprendre els entrenaments. Després que el dia 16 comencessin a esquiar els membres dels equips nacionals, EEBE i tecnificats, la següent fase era autoritzar la resta de membres dels clubs (en total s’arribaria a unes 1.300 persones des dels sub-8 fins a master i comptant també els diferents tècnics), i tal com va explicar el Diari, l’executiu volia esperar al final de les escoles per tal d’evitar que els esquiadors coincidissin amb diferents bombolles de convivència.

Des d’avui els clubs podran entrenar a les pistes Esparver, Àliga Alta, Esquirol i Corb de Soldeu-el Tarter, i a partir del dia 27 ho podran fer a Grau Roig (a les pistes Bosc, Clot i Pala Nova), a Pal-Arinsal (pistes la Serra, Avets, Planell, el Beç i el Besurt II) i a Arcalís (Canals, Planell, Circuit Coma, Pleta i Canaleta), i quedarà prohibit sortir dels espais delimitats d’aquestes pistes. Segons el protocol, serà obligatori utilitzar un buff homologat o mascareta, les diferents categories treballaran per separat i no podran barrejar-se els grups de convivència, als telecadires només hi podrà haver dues persones i un màxim del 75 per cent de capacitat als telecabines amb sis persones com a molt. A més, als teleesquís s’haurà de garantir que es respecti la distància d’1,5 metres entre els diferents esquiadors.

Els clubs van rebre la notícia de manera positiva i la presidenta de l’Esquí Club d’Andorra, Meritxell Sangrà, va manifestar al Diari que “estem molt satisfets de poder començar ja com fan a la resta de països i poder recuperar a poc a poc l’activitat amb certa norma­litat”.

tracking