L'equip nacional d''skimo' obre el cap de setmana la Copa del Món

Estarà format per nou membres amb el retorn de Xavi Areny

L'equip nacional d''skimo' obre el cap de setmana la Copa del MónFAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana de Muntanyisme va presentar ahir l’equip nacional d’esquí de muntanya, que estarà format per nou corredors i que té com a principal novetat el retorn de Xavi Areny i la marxa de la jove Andrea Sinfreu per centrar-se en els estudis. A més d’Areny, Gerber Martín, David Albós i David Pérez seran els membres del conjunt absolut, Sergi Casabella, Carles Serra, Marcel Prat i Adrià Bartumeu formaran part del sub-23, i Oriol Olm del sub-18.

L’estrena de la temporada serà aquesta mateixa setmana amb la primera Copa del Món del curs a Pontedilegno (Itàlia), on participaran tots els corredors excepte Marcel Prat, que està lesionat, i Carles Serra i Xavi Areny, que no estan en un bon estat de forma. En aquest sentit, el seleccionador, Xavi Comas, va explicar que “com que és la primera prova volem donar motivació als corredors i hi portarem tots els que se sentin preparats”, i va afegir que “pensem que és una bona iniciativa que es posin un dorsal com més aviat millor i després ja engegarem un sistema de selecció com el que ja teníem”.

A més de l’estrena d’aquest cap de setmana hi ha previstes quatre cites més de la Copa del Món (tres al país transalpí i una altra a Suïssa), però la prova més important de la temporada serà el Mundial que es farà entre el 2 i el 6 de març a Arinsal, on hi haurà quatre curses en cinc dies.

La temporada estarà marcada per la Covid i els diferents protocols sanitaris que s’hauran de complir a totes les proves, però tot i aquests contratemps l’equip ha pogut entrenar amb relativa normalitat. Una de les incorporacions, Adrià Bartomeu, va asse­nyalar que “ens hem preparat el millor que hem pogut”, mentre que Carles Serra va destacar que “vam estar dues setmanes a Tignes que van ser molt productives i ara hem d’entrenar aquí al màxim”.

tracking