x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Eurocup

El Top-16 haurà d'esperar (100-106)

El MoraBanc Andorra cau davant el Lokomotiv Kuban en una oda al bàsquet d’atac penalitzat per la pèrdua del rebot
El màxim anotador del MoraBanc Andorra, Haukur Palsson, lluitant per una pilota amb Kevin Hervey, ahir al Poliesportiu.

El top-16 haurà d'esperar (100-106)

El màxim anotador del MoraBanc Andorra, Haukur Palsson, lluitant per una pilota amb Kevin Hervey, ahir al Poliesportiu.

Fernando Galindo
Actualitzada 10/12/2020 a les 13:05
Ara que ha fet 40 anys que John Lennon va ser assassinat davant l’edifici Dakota, a Manhattan, es pot desempolsar una d’aquelles frases amb segell del recordat exbeatle: “Una equivocació és només un error, es converteix en una equivocació quan no l’aconsegueixes corregir.” La relliscada del MoraBanc Andorra al Poliesportiu a l’Eurocup davant el Lokomotiv Kuban Krasnodar (98-102) no va significar res més que això, una errada, bàsicament perquè l’equip tricolor, tot i la derrota, té encara tres pilotes de partit per cordar l’accés al Top-16 per tercer curs consecutiu. No li va arribar al MoraBanc amb la pulsió de Haukur Palsson –21 punts i cinc triples– i amb la bogeria d’endollar-li 100 punts a l’equip rus. El d’Evgeny Pashutin és un bloc atlètic, d’aquells edificat per lluitar pel títol, amb jugadors de campanetes i que arribava al país amb el Top-16 ja precintat, però va decidir mossegar com si s’hi jugués la vida.

Va obrir foc el Lokomotiv Kuban, exhibint encert des de fora i amb un Reggie Lynch inspirat i massís. Tot i les intencions i tenir algun problema per cargolar el rebot, va emergir Haukur Palsson amb tres triples per sostenir un MoraBanc Andorra que va mantenir l’electricitat que demanava la primera mànega, dinàmica i intensa (17-17). Els russos no donaven cap concessió però Hannah i Paulí amb dues dianes més estirava la diferència a +6 (23-17). Cinc triples en set minuts per transmetre por i obtenir abric, just en el punt que el repte s’encaminava més a la lluita física. El grup de Navarro va acabar engreixat el diabòlic primer acte, amb Paulí allargant el seu estat de gràcia i sota la partitura de Hannah, però amb l’assignatura pendent de no concedir segones jugades al Lokomotiv i aplicar més cuir a la defensa (30-26). Amb el genoll esquerre malmès en una acció fortuïta, Paulí va arrufar el nas i va demanar un respir a la banqueta. Un ecosistema que, afegit a la reacció del Kuban Krasnodar (32-39), va obligar Navarro a aturar el partit per primera vegada davant la necessitat de recalcular la ruta. El parcial de sortida de 2 a 13 dels russos demanava a crits un giravolt, formigonar la defensa, endollar-se en atac i incomodar més l’equip al grup de Pashutin. Mentre el ritme de l’equip tricolor llanguia perillosament, s’acumulaven les pèrdues i el Lokomotiv facturava en atac, els arravataments de Hannah i Tunde i un bon tram final de parcial maquillaven el traçat a l’interludi (54-56).

La represa va constatar que el govern del partit seguia a les mans dels jugadors més inspirats del Lokomotiv, al dictat d’uns famolencs Crawford, Cummings i Hervey –que ja va ser un mal de queixal al Basket Halll de Krasnodar–. Palsson, Senglin, Jelinek i Gielo van decidir apujar el volum des del perímetre, la principal arma anotadora quan, sense Diagne ni Tyson, no pots exhibir gaire ullal (81-84) i el destí s’abocava a un darrer quart irresistible. Descamisat i trobant rodet en Jelinek i Senglin, el MoraBanc va deixar anar amarres i es negava a signar la redempció. Els russos, però, no van concedir cap engruna i van deixar sense efecte l’intent final de configuració dels tricolors. El Top-16 passa per Lituània.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts