Irineu Esteve s'estrena amb un cinquè lloc

Va lluitar pel podi tota la cursa als 15 quilòmetres patinadors de la Copa d’Europa a Suïssa

Irineu Esteve s'estrena amb un cinquè llocFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Irineu Esteve va encetar la temporada amb una cinquena posició a la cursa de 15 quilòmetres estil patinador a la Copa d’Europa de Goms (Suïssa). El fondista va estar lluitant pel podi des de l’inici, i va creuar la majoria de parcials entre la segona i la tercera posició, tot i que al tram final va acabar perdent pistonada i va cloure la cursa en cinquè lloc amb un registre de 35’32”90, a 29”40 del vencedor, que va ser el rus Artem Maltsev. El seu compatriota Denis Spitsov va ser segon, i l’austríac Mika Vermeulen va acabar tercer. La cursa va comptar amb una gran participació després que se suspengués la Copa del Món que hi havia el cap de setmana a Noruega, i esquiadors com el suís Dario Cologna, quatre cops campió olímpic i un campió mundial.

Després de la cursa, el tècnic de la FAE, Joan Erola, va manifestar que “ha estat una molt, molt bona cursa perquè el nivell era molt alt i hi havia força gent de la Copa del Món”, i va cloure que “ha lluitat contra gent de primer nivell mundial i penso que ha fet una molt bona cursa”.

També va competir a Suïssa Carola Vila, que va ser 15a a la cursa de 10 quilòmetres estil patinador amb un temps de 28’27”3, a poc més de dos minuts de la vencedora de la prova, la italiana Francesca Franchi. El podi van completar-lo la russa Anna Nechaevskaya, i l’alemanya Antonia Fraebel. Sobre la seva cursa, Erola va destacar que “estem contents, tot i que en la primera volta ha sortit lenta, crec que ha sortit amb una mica de falta de confiança, però al final ha anat millorant i penso que ha fet una molt bona cursa i estic content per ella”, a més, va afegir que “hi havia molta gent i el nivell era altíssim, i ha igualat el millor resultat de l’any passat”.

Per acabar, el júnior Quim Grioche va ser 39è als 10 quilòmetres patinadors amb un registre de 27’23”4, a 2’39” del local Cla-Ursin Nufer, que es va endur la victòria.

Irineu Esteve i Carola Vila es quedaran ara a Suïssa, ja que el cap de setmana vinent disputaran la primera Copa del Món del curs a l’estació de Davos.

tracking