Política esportiva

La majoria beneeix la proposta de bonificar patrocinis

El PS assegura que no en té constància i terceravia vol esperar a tenir el text enllestit

La majoria beneeix la proposta de bonificar patrocinisFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups parlamentaris de la majoria van mostrar-se satisfets per la voluntat de Govern de modificar l’impost de societats i l’impost de la renda de les persones físiques per introduir incentius fiscals a les empreses que realitzin patrocinis esportius o culturals.

El president del grup demòcrata, Carles Enseñat, va explicar al Diari que “creiem que és bo”, i va afegir que “per nosaltres és un win win perquè el Govern es pot estalviar diners perquè potser alguna part dels projectes seran pagats pel sector privat, els privats s’interessaran més a fer patrocinis i tothom hi sortirà guanyant”. Pel que fa al mecanisme concret per les deduccions, Enseñat va afirmar que “es parlava d’anar cap al model francès que té un màxim de deducció del 15 per cent”. Per part dels liberals, el president suplent del grup, Marc Magallón, va indicar que també veu amb bons ulls la proposta. “Creiem que és positiu perquè s’obre un horitzó perquè les entitats puguin obtenir mitjans econòmics”, va assenyalar.

Des dels grups de la minoria, en canvi, l’opinió sobre la modificació va ser diferent. El president del grup socialdemòcrata, Pere López, va declarar que “no tenim un posicionament perquè no tenim constància del canvi i no puc parlar d’una cosa que només he vist a la premsa”, i va afegir que “la Llei de l’esport obria la porta a aquesta opció i es va dir que es treballaria durant la propera legislatura”. Terceravia va preferir no fer valoracions fins que el text estigui enllestit.

tracking