LLIGA DE LES NACIONS. GRUP 1D

La selecció desaprofita el gol inicial a Malta (3-1)

Dos gols de Malta en tres minuts eixuguen el gol a l’alba de Marc Rebés, que va permetre a Andorra estar 55 minuts al davant

La selecció desaprofita el gol inicial a Malta (3-1)FEDERACIÓ MALTESA DE FUTBOL

Dues garrotades fulminants en tres minuts van convertir en carbassa la carrossa andorrana a Malta. Enlluernada per gaudir d’avantatge parcial, la selecció va cometre el pecat capital de desendollar-se durant tres fatídics minuts, munició i motiu suficient perquè els maltesos posessin els focus sobre Gomes i trituressin les il·lusions de la tricolor (3-1). Un final pansit del qual s’endevinava una nova pàgina històrica i una jornada de confeti. Senzillament, perquè la posada en escena d’Andorra va ser immillorable, en prémer el timbre de l’autoritat quan els centrals de Malta encara s’estaven encaixant. Marc Rebés va ser l’encarregat de donar un viratge inesperat al partit al minut 3, quan va embocar amb l’esquerra i des del punt de penal un mal rebuig de la defensa maltesa. El 0-1 era l’esquer per alliberar tensions, per nedar a favor del corrent i per veure Andorra, encara que de manera provisional, com a segona de grup. Sense Marc Pujol absent per sanció, la tornada de Cristian Martínez a l’onze va ser l’única variació que va introduir Koldo a Ta’Qali respecte al grup que va claudicar a les illes Fèroe. A més, la presència de cinc jugadors encara allistats a la sub-21 -Alavedra, Cucu, Aláez, Cervós i Álex Martínez- reforçava la convicció d’aquesta dolça transició que està vivint la selecció. No va donar senyals Malta fins al minut 12, quan Montebello va enviar a la platja un servei de Mbong per la dreta i la fusta va escopir un cop de sabata de Kurt Shaw fregant la mitja hora. Poc després, una centrada de Camenzuli que va desviar Emili al pal va tancar les escaramusses dels locals, no gaire avesats a les arribades. I és que, malgrat el resultat, poca més exigència va tenir Gomes a banda dels gols. Cada intent de Malta es topava amb l’eixam de samarretes grogues que retratava les seves dificultats a l’hora de moure la pilota. No estava la situació gens allunyada dels patrons dels partits de la selecció, amb l’adornament del gol de Rebés, i el grup de Koldo va saber administrar amb encert el context fins al 55. En aquest punt es van fondre i el viratge va fer revifar una Malta inopinada amb dos cops de martell en tres minuts. Sense temps a treure l’alè, Emili es va fer l’harakiri en segellar l’empat a pròpia porta i Degabriele, amb un brillant cop de cap, facturava el segon en aprofitar una acció de Gambin. Koldo va decidir intervenir i va refrescar la part de dalt, amb Aaron Sánchez i Luigi San Nicolás, per recuperar oxigen i cames. Malta, però, encara va protagonitzar alguna aproximació més per augmentar el marcador. Víctor Bernat i Luis Blanco van injectar saba nova al tram final però no va arribar per incomodar Malta que, fins i tot, va colpejar amb el tercer a l’afegit. Sense volum i quan ja abaixava la persiana, Dimech va rematar la selecció. Dimarts, cloenda de la present edició de la Lliga de les Nacions, a l’Estadi Nacional davant Letònia.

EL VESTIDOR

“Una pena marxar sense puntuar” KOLDO ÁLVAREZ DE EULATE. El seleccionador va lamentar el resultat final i va destacar que el partit responia al guió establert fins al minut 55. “Era el partit que teníem programat i en tres minuts s’ha anat tot en orris”. Koldo va reconèixer que “quan abaixes una mica el ritme ho pagues i ho hem pagat en el primer gol”. El seleccionador tricolor va afegir que ha estat “una pena perquè teníem el partit on volíem i és una pena marxar d’aquí sense haver pogut puntar”. La notícia positiva, però, va ser no perdre cap jugador per sanció.