Partit amistós

Res a fer (7-0)

La selecció cau golejada a Lisboa contra la campiona d’Europa

La selecció va caure ahir 7 a 0 contra Portugal en un duel amistós per preparar els dos partits oficials de la Nations League. El matx no va tenir sorpreses i els locals es van acabar imposant gràcies a les dianes de Neto, Paulinho (en dues ocasions), Renato Sanches, Emili García en pròpia porteria, Cristiano i Joao Felix.

El duel va seguir el guió previst amb Portugal lluint la seva superioritat i duent el control del partit, i amb els tricolors intentant sortir i apropar-se amb algun contracop. Trincao va tenir la primera per als locals als cinc minuts i tres minuts després ja va arribar el primer gol, obra de Neto. L’exblaugrana Semedo va centrar des de la dreta, Trincao la va posar cap al mig des del segon pal, Oliveira la va deixar al punt de penal i Neto va engaltar des de la frontal de la petita un tir impossible per a José Antonio. El porter sí que va evitar, en canvi, un parell d’ocasions de Renato Sanches i Paulinho, fet que va donar una petita empenta a la selecció, que tot i no gaudir d’ocasions clares sí que va apropar-se a la porteria lusitana.

El matx era gairebé un atac i gol dels locals, que van aprofitar per fer el segon a la mitja hora de joc gràcies a Paulinho, que va rematar al primer pal una centrada, de nou, de Nelson Semedo, avançant-se a Emili Garcia. Portugal va seguir buscant més gols, però José Antonio va evitar en diverses ocasions arribar al descans amb una golejada d’escàndol.

A la represa va sortir Cristiano Ronaldo i va estar a punt de marcar a la primera jugada amb un cop de cap, tot i que la seva rematada va sortir per damunt del travesser. L’astre local tenia el gol entre cella i cella i va tornar a gaudir d’una bona oportunitat després d’una passada interior a l’espai, però no va poder connectar bé amb la pilota per situar el 3 a 0 al marcador. Però veient que les primeres ocasions no entraven, Cristiano va posar-se el vestit d’assistent per deixar-li una pilota franca a Renato Sanches a dins de l’àrea per fer el tercer i augmentar la diferència, igual que va fer pocs minuts després Paulinho amb una rematada de cap després d’una centrada des de l’esquerra de Trincao, i la golejada es va ampliar amb un gol en pròpia porta d’Emili Garcia.

Cristiano anava com a boig cercant el gol, però no el va trobar fins que va poder celebrar-ne un amb una rematada de cap al minut 85, i dos minuts després Joao Felix va tancar la golejada amb el definitiu 7 a 0.

Cloenda de la Nations League

La selecció tancarà ara la seva segona participació a la Nations League amb els dos últims partits. El primer d’aquests dos serà dissabte a la tarda a domicili contra Malta (15.00 hores) en un duel en què Marc Pujol haurà de caure de la convocatòria per sanció. Per últim, l’equip nacional disputarà l’últim matx d’aquesta competició dimarts a l’Estadi Nacional davant de Letònia (20.45 h), l’equip amb què va obrir el torneig i on va sumar un punt amb un empat sense gols.

CASALS S'ENDÚ 2 JUGADORS A ANGLATERRA

Eloy Casals va convocar 22 futbolistes per al duel que la selecció sub-21 disputarà demà contra Anglaterra. Entre els jugadors citats destaca Iker Álvarez de Eulate, absent amb l’absoluta per poder jugar amb la sub-21, o Cristian Garcia, heroi al partit d’anada disputat a l’Estadi Nacional, on el combinat nacional va sumar un empat 3 a 3 contra els anglesos. A més del duel de demà, l’equip d’Eloy Casals disputarà també un nou duel del Preeuropeu el proper dimarts a les 20.25 hores, també a domicili, contra Àustria.