Amb el Madrid a l'horitzó

Els jugadors del MoraBanc que no s’han vist afectats per la Covid van tornar a la feina amb treball individual

Amb el Madrid a l'horitzóFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra va tornar ahir a l’activitat, però ni de bon tros amb normalitat. Els jugadors tricolors que no s’han vist afectats pel brot del virus (menys de cinc) van poder exercitar-se ahir al Poliesportiu d’Andorra després que finalitzés el període d’aïllament com a contacte estret dels seus companys. Avui mateix hi haurà una nova tongada de proves als quatre primers positius que es van detectar (a més d’Ibon Navarro i David Eudal) dissabte 31 abans del duel contra el Saragossa que no es va acabar jugant, i en funció dels resultats de les proves hi podria haver noves incorporacions a la feina aquests dies. A més, entre demà i dijous hi haurà més tests als positius detectats dilluns passat per saber també com evoluciona la situació del brot de l’equip.

En funció de les diverses proves d’aquesta setmana es decidirà si l’equip pot reaparèixer diumenge mateix contra el Madrid, una opció ni de bon tros descartada a hores d’ara. Diumenge es compliran 15 dies dels primers positius que van obligar a ajornar el duel contra el Saragossa al Poliesportiu. La clau per saber si el partit contra el conjunt blanc es pot disputar serà el nombre de jugadors sans que tingui Ibon Navarro, ja que el protocol de l’ACB estableix que un matx es pot jugar sempre que l’equip en qüestió tingui sis jugadors del primer equip sans, i això fa que les opcions de jugar diumenge estiguin obertes.

Una altra cosa és com arribaria l’equip a aquest hipotètic partit, amb gairebé dues setmanes aturat i amb jugadors amb la malaltia acabada de passar.

Aquesta temporada ja es va viure una situació similar que va tenir com a protagonista el San Pablo Burgos de l’extricolor Joan Peñarroya, que va haver de jugar contra el Fuenlabrada amb només sis professionals. L’equip va patir un brot amb sis jugadors afectats (a més d’un integrant del cos tècnic), i després de 15 dies sense activitat i amb només un entrenament es va haver d’enfrontar al Fuenlabrada, en un duel que va acabar amb victòria contundent dels madrilenys per 78 a 99.

D’altra banda, segons ha pogut saber el Diari, Tomasz Gielo podria seguir unes setmanes més com a tricolor. L’ala-pivot polonès va arribar amb un contracte temporal d’un mes que acaba demà i hi ha converses perquè es pugui allargar aquest vincle com a jugador tricolor. Gielo ha jugat dos duels d’ACB amb nou punts i 12 de valoració de mitjana, i tres d’Eurocup amb 7,7 punts, 2,3 rebots i 3,7 de valoració.

Sorteig solidari

El club va anunciar ahir que sortejarà la samarreta especial del cinquantè aniversari del club que Hannah va lluir contra el Madrid a la fase final de l’ACB entre tots aquells aficionats que portin productes de primera necessitat a la botiga solidària de la Creu Roja a Santa Coloma.

EL MADRID SEGUEIX LÍDER IMBATUT A L'ACB

El Reial Madrid arribarà al Poliesportiu com a líder imbatut de l’ACB si és que diumenge vinent s’acaba disputant el duel corresponent a l’onzena jornada de la Lliga Endesa. Sorprenentment, el conjunt blanc s’està mostrant molt vulnerable i irregular a l’Eurolliga, ja que ocupa el desè lloc a la taula amb tres victòries i quatre derrotes, però a la competició domèstica s’està mostrant intractable amb deu triomfs en deu partits, l’últim contra l’Urbas Fuenlabrada per 79 a 68. El conjunt de Pablo Laso va patir més del que es podria esperar, però va acabar trencant el partit després d’un parcial de 28 a 11 al tercer període. Walter Tavares va ser el millor dels blancs amb 12 punts, 10 rebots i 5 taps per un 21 de valoració, mentre que també van destacar Carroll amb 18 punts, i Abalde i Campazzo amb 13. La segona posició és compartida per Tenerife, Barça i Baskonia, tots ells amb set victòries, però el conjunt illenc està per sobre perquè ha disputat només vuit partits. El cap de setmana va derrotar el Betis per un ajustat 77 a 73, els blaugrana van derrotar l’Estudiantes a domicili per 78 a 92, mentre que el Baskonia va endur-se el derbi basc contra el Bilbao Basket per 82 a 68. Precisament, el Bilbao és un dels equips que ocupen els llocs de descens, juntament amb l’Acunsa GBC, amb una victòria, i també és a la zona baixa el Casademont Saragossa amb dos triomfs. Aquests tres seran els rivals del MoraBanc Andorra als duels ajornats pel coronavirus i si els supera els tricolors podran pujar del 13è lloc que ocupen actualment pels duels pendents.

tracking