Preparats per iniciar una temporada atípica

L’equip de fons de la FAE es mostra satisfet de la pretemporada feta i ja pensa a competir

Preparats per iniciar una temporada atípicaARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana d’Esquí va presentar ahir de manera telemàtica la nova temporada de l’equip d’esquí de fons, que vindrà marcada per les incerteses amb els calendaris de les diferents competicions. Irineu Esteve i Carola Vila tornaran a ser els exponents del conjunt i tindran l’objectiu de mantenir els bons resultats que havien anat aconseguint en els últims anys.

L’inici de la competició per als integrants de l’equip està previst per a final de mes (28 i 29 de novembre) amb una cursa FIS a Santa Caterina, i a partir del desembre està previst que arrenquin la Copa del Món, que disputarà Esteve, i la Copa d’Europa, en què té previst participar Vila. Tot i la situació actual marcada per la Covid-19, l’equip va mostrar-se satisfet per la pretemporada realitzada que s’ha centrat en entrenaments al refugi d’entrenament en alçada de la Rabassa, i també amb quatre estades preparatòries en neu a Stelvio. A més, Esteve i Vila marxaran diumenge a Davos per fer l’última part de l’entrenament. Sobre la preparació, el tècnic d’esquí de fons de la FAE, Joan Erola, va manifestar que “hem pogut treballar bé dintre de la situació de l’últim any, i el refugi de la Rabassa ha estat una eina fonamental per nosaltres”. A més, va afegir que “ara ens queda el novembre, que és un mes delicat perquè hem de fer una part important de preparació”.

Irineu Esteve disputarà de nou la Copa del Món, però els principals objectius del curs seran tant el Tour d’Ski (al gener) com el Mundial absolut (al febrer). El fondista va admetre que no es marca objectius de classificació perquè “és difícil pensar quins resultats podem fer perquè no hem tingut cap test ni ens hem pogut comparar amb d’altres, així que serà fer-ho el millor possible”.

Carola Vila, de la seva banda, té previst disputar la Copa d’Europa, tot i que aquest circuit perilla. En cas que no s’acabés fent, la FAE va decidir que avancés el seu salt a la Copa del Món i que disputés algunes curses perquè no es quedi sense competir. A més, també serà al Mundial sub-23 si s’acaba fent i si no serà a l’absolut. Sobre l’opció de ser al circuit mundial, Vila va assenyalar que “esperem que es faci la Copa d’Europa, però si no tenim un pla B perquè hem de competir”, i va afegir que “tenim sensacions bones de la pretemporada”.

tracking