Cinc positius més

Les últimes proves PCR realitzades al MoraBanc Andorra fan augmentar el nombre de casos de malalts de coronavirus

Cinc positius mésFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra va confirmar ahir cinc positius més per coronavirus després de les últimes proves realitzades a l’equip a conseqüència dels infectats que hi va haver al llarg de la setmana passada. Amb aquests nous casos, l’impacte del brot de Covid-19 a l’equip tricolor puja ja fins a onze persones afectades, fet que va obligar el conjunt a estar totalment aïllat per així evitar més contagis.

El primer cas va arribar fora de l’entorn esportiu amb David Eudal, contacte estret d’un positiu. Tot seguit, el duel contra el Lietkabelis d’Eurocup al Poliesportiu (possible focus d’infecció amb onze casos a l’equip lituà), i només dos dies després es va conèixer el positiu del tècnic tricolor, Ibon Navarro, que va obligar a suspendre el duel contra el RETAbet Bilbao Basket quan l’equip ja era a Euskadi. Les proves realitzades aquell mateix dia i l’endemà van sortir negatives, però la situació va complicar-se a final de setmana amb quatre positius ajornats en un primer moment, i cinc en els últims resultats que l’entitat va rebre ahir.

L’equip està aïllat seguint els protocols actuals i cap a final de setmana està previst que el MoraBanc torni a passar proves per veure com evoluciona la situació del brot i si algun dels infectats s’ha recuperat.

Després d’uns dies complicats, un dels jugadors del conjunt tricolor, Sergi Garcia, va ser ahir el primer a pronunciar-se a les xarxes socials. El base balear va escriure un tuit assenyalant que “sumem una dificultat més a aquesta temporada com a equip... i una més de la que ens en sortirem”, i va afegir que “hem de recuperar-nos de la millora manera possible! Amb ganes de tornar #maisol”. A més, tant l’ACB com diversos clubs (València, la Penya, Burgos o Manresa, entre d’altres) van aprofitar les xarxes socials per enviar missatges d’ànims als tricolors.

Calendari complicat

En la situació actual és ben difícil saber quan pot tornar a competir el MoraBanc, i més tenint en compte que la propera setmana l’equip torna a tenir tres partits previstos (quatre en vuit dies si afegim el de la setmana següent contra la Virtus de Bolonya).

Amb el duel de dissabte contra l’Acunsa GBC ajornat, el següent matx programat és dimarts 10 de novembre contra el Telenet, però sembla complicat que es pugui disputar perquè només farà nou dies des que es van conèixer els primers positius dels jugadors. De la mateixa manera passa amb el partit del dia 12 contra el Bilbao, així que la primera opció de reaparició del MoraBanc podria ser el 15 de novembre contra el Madrid, quan ja haurien passat 13 o 14 dies des que es van saber els positius.

Plaga a l'ACB i a Europa

El cas del MoraBanc Andorra no és ni de bon tros aïllat, ja que la Penya, per exemple, va anunciar quatre casos en els últims dies després de tornar de Rússia, i durant les setmanes anteriors el Burgos també va tenir problemes amb múltiples casos a la plantilla. A Europa, el panorama és força similar i aquesta jornada s’han hagut de suspendre quatre dels dotze duels d’Eurocup previstos a causa de la Covid-19.

RECONEIXEMENT DEL MORABANC ANDORRA A MANEL FERNÀNDEZ

El MoraBanc Andorra va fer ahir un reconeixement a Manel Fernàndez després que deixés la presidència de la Federació Andorrana de Basquetbol després de 30 anys com a president de l’entitat. El màxim dirigent del club tricolor, Gorka Aixàs, va fer entrega a Fernàndez d’una samarreta commemorativa del cinquantè aniversari del club (la que el MoraBanc Andorra va lluir a la fase final de l’ACB a València) amb el nom de l’expresident i el dorsal 30. Gorka Aixàs va manifestar que “he pogut conèixer el Manel des de totes les facetes d’aquest esport, sempre amb una dedicació absoluta, amb un amor pel bàsquet com poca gent he vist, plega un dels grans i poca gent hi ha com ell al país”. De la seva banda, Manel Fernàndez va assenyalar que “quan vaig començar mai m’hauria esperat estar trenta anys com a president de la federació perquè quasi vaig començar només perquè tenia el passaport andorrà”.

tracking