L'equip de fons es mostra preparat pel nou curs

Ha pogut fer una pretemporada gairebé normal, i la principal incertesa és el calendari de la Copa d’Europa

Bon primer balanç de la secció de fons a l'StelvioFAE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La FAE ha presentat aquest matí la temporada d’esquí de fons que tornarà a tenir com a màxims exponents a Irineu Esteve i Carola Vila. Tot i que han pogut realitzar una pretemporada relativament normal tenint en compte les circumstàncies, la principal incertesa serà respecte a les competicions. Esteve disputarà la Copa del Món, que de moment no perilla, però sí que hi ha més dubtes amb la Copa d’Europa, on ha de prendre-hi part Vila. En funció del calendari, però, la fondista podria avançar el seu salt al circuit mundial un o dos anys abans del previst “perquè no es quedi sense competir”, segons ha comentat el tècnic Joan Erola.

Els objectius principals del curs per Irineu Esteve seran el Tour d’Ski i el Mundial absolut del mes de febrer, tot i que l’esquiador ha admès que “és difícil pensar quins resultats podem fer perquè no hem tingut cap tests ni ens hem pogut comparar amb d’altres, així que serà fer-ho el millor possible”. Pel que fa a Carola Vila, té marcat en vermell al calendari el Mundial sub-23, sí és que s’acaba fent. La FIS va suspendre’l per la pandèmia, però s’espera que es pugui trobar un nou emplaçament per disputar-lo, i en cas que no se celebri, Vila participaria també al Campionat del Món absolut. Sobre aquesta possibilitat i si està preparada, la fondista ha assenyalat que “és una cursa que si la preparem, pot anar bé. Si compleixo els criteris per anar-hi vull fer-ho i intentar fer un bon resultat”.

L’equip de fons de la FAE ha realitzat part de la preparació al Centre d’Entrenament en Alçada de la Rabassa, i també ha fet quatre estades a Stelvio, on ja van començar a tocar neu. A més, diumenge marxarà a Davos a realitzar la última part de l’entrenament abans de l’inici de les curses, previst pel 28 i 29 de novembre amb una prova FIS a Santa Caterina.

tracking