TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

poliesportiu

El VPC seguirà aturat

El confinament decretat a França impediria a l’equip tricolor viatjar a Verfeil i jugar

El VPC seguirà aturatXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi sanitària i l’agreujament de la situació per la Covid-19 segueix provocant estralls. El que podia semblar d’entrada la tornada d’alguns equips andorrans a la competició se’n pot anar en orris per les diferents mesures anunciades als estats veïns. És el cas del primer equip del VPC Andor­ra, el CV Encamp i el CE Sant Julià de futbol sala, clubs adscrits a federacions foranes, francesa, espanyola i catalana, que tenien molt a prop poder disputar els primers partits d’aquesta estra­nya i atípica temporada.

El VPC Andorra pot ser, cronològicament, el primer afectat. El grup de Jonathan, Xepi, García i David Kirikàixvili només ha pogut disputar un partit, el que va guanyar a l’Estadi Nacional per 25 a 18 contra el Racing Club Salvetat Plaisance a la tercera jornada de la Lliga d’Honor d’Occitània. Aquest diumenge a les 15.00 hores el VPC havia de rebre l’US Verfeilloise, el líder del grup amb tres victòries. El confinament imminent al territori francès que va anunciar ahir el president Emmanuel Macron fa indicar que, novament, el partit del VPC quedarà ajornat. Tot i això, l’entitat no ha rebut encara cap notificació oficial que podria arribar avui, un cop s’ampliï des de França les mesures previstes per contrarestar el nou brot de la malaltia. A banda del VPC, també el primer equip del CV Encamp i del CE Sant Julià de futbol sala tenien previst restablir la normalitat aquest cap de setmana. Les tres entitats, que juguen la seva competició emmarcats fora del país, van rebre la notificació de Govern que podrien jugar i que, per fer-ho, estan obligades a passar la pertinent prova TMA per acreditar ser negatius en Covid-19. El CV Encamp podria jugar el seu primer partit de la temporada després d’haver vist ajornats els dos primers. L’equip andorrà es desplaça diumenge a l’Ateneu Les Bases per jugar davant l’AE Vòlei Manresa, en un partit que podria córrer perill depenent de quines siguin les noves mesures restrictives per la Covid-19 que anunciarà avui la Generalitat de Catalunya. Els jugadors encampadans hauran de passar la TMA demà. El CE Sant Julià de futbol sala també espera amb candeletes veure rodar la pilota. La situació de l’equip de Jorge Dias, que milita a la Tercera Divisió Nacional, és idèntica a la del CV Encamp. Han de passar els tests, acreditar que tots són negatius i poder estrenar-se aquesta temporada. En la seva categoria, igual que passa amb el CV Encamp de voleibol, ja s’han disputat tres jornades i els andorrans han hagut d’ajornar els altres dos compromisos. Si no hi ha canvis de darrera hora, i també depenent de les mesures que es puguin implementar a Catalunya, el Sant Julià rebrà dissabte a les 17.00 hores l’OC La Sentiu. El mateix Jorge Dias va comentar al Diari que “ara per ara l’esport és secundari però ens hem d’adaptar al que ens diguin”. En principi, l’Andorra Hoquei Club encara no podria jugar ni tornar a l’activitat i es troba en la mateixa situació que les competicions de base.

tracking