reportatge

El pitxitxi de moda

Ricard Fernández, ‘Cucu’, protagonitza un inici de curs per emmarcar. El davanter internacional, que va debutar amb cinc gols amb el seu equip, el Formentera de Tercera Divisió, n’ha fet set en només dos partits mostrant un olfacte que no vol que tingui aturador.

El pitxitxi de modaSD FORMENTERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Independentment de quina sigui la categoria, no és fàcil fer cinc gols en un sol partit. Gens fàcil. A l’elit del futbol europeu venen alguns casos si es fa una mica de memòria: Cristiano Ronaldo contra el Granada, Messi davant el Bayer Leverkusen en un partit de Champions League al Camp Nou, Falcao contra el Deportivo quan jugava a l’Atlètic de Madrid o el Kun Agüero amb el Manchester City, en un enfrontament davant el Newcastle a la Premier League fa cinc anys. Evidentment, això són paraules majors tot i que, s’ha d’insistir, fer un repòquer no és a l’abast de tothom.

Sí que és el cas del davanter internacional Ricard Fernández, Cucu, que protagonitza un inici de temporada per emmarcar i fer cinc gols en un partit va ser la seva targeta de presentació amb el seu equip, el Formentera de la tercera divisió. Cucu juga a l’equip balear cedit per una temporada per l’FC Andorra i en només dos partits ha fet set gols –diumenge davant el Binissalem en va aconseguir dos més– i és l’artífex del bon moment del seu equip, líder del grup 11è de la categoria i signant de tots els gols que ha fet el Formentera a la lliga. “El més important és que hem sumat dues victòries en els dos primers partits de lliga”, afegeix mig ruboritzat el davanter internacional. Cucu assegura tocar de peus a terra i que “mai m’havia trobat en aquesta situació, la de fer tants gols en dos partits, i ara ho hem de saber portar i estar tranquils”. Cucu assegura que és el primer cop que fa cinc gols en un partit: “A Quarta Catalana amb l’Andorra B en vaig fer quatre, però cinc mai.” I afegeix que aquest inici golejador “també està sent una gran sorpresa per a mi. Aquesta xifra no és normal a cap divisió”, destaca. En aquest sentit, el davanter prioritza que “l’objectiu és fer el màxim de gols possible i ajudar l’equip a aconseguir l’ascens a Segona B”. Fernández també reconeix que jugar al Formentera el beneficia a l’hora de veure porta. “Està sent un cúmul de coses, a nivell d’equip hi ha molts bons jugadors i, a més, acostumem a jugar amb dues puntes i això vulgui o no facilita una mica més les coses”, afirma. Cucu sap que, d’alguna manera, aquests gols també serveixen per reinvindicar el futbol andorrà i el seu excel·lent estat de salut. No només són els set gols en dos partits, a l’històric empat (3-3) de la sub-21 davant Anglaterra ell en va fer dos i ja ha tret el cap a l’absoluta. “Ja fa un temps que el futbol andorrà va creixent a una velocitat immensa”, explica, i a més creu que “jugadors que estan a fora vagin destacant i cridant l’atenció també és molt important”.

Tornar a l’FC Andorra

Cucu subratlla que és “un noi molt ambiciós” i que sempre “vull anar a més i augmentar les xifres”. Una inspiració golejadora que li agradaria que tingués impacte en el seu futur, quan hagi de tornar al juny al seu club, l’FC Andorra. “Depèn de com acabi l’any i la dinàmica que porti, és clar que m’agradaria poder-me quedar a l’Andorra”, reconeix. La seva intenció és “quedar-me allà i, òbviament, tenir més protagonisme al primer equip del que tenia”.

tracking