Tyson Pérez, el millor ahir del MoraBanc Andorra, lluita per un rebot amb Pierre Oriola al Palau Blaugrana.

Lluita sense premi (82-71)

ACB PHOTO / V. SALGADO
Actualitzada 26/10/2020 a les 06:56
El MoraBanc Andorra no va poder tornar a donar la campanada que ja va realitzar a la final de la Lliga Catalana, i ahir va caure al Palau Blaugrana contra el Barça per 82-71 en un duel en què els tricolors van donar la cara, però van acabar cedint davant d’una de les millors plantilles del continent europeu. Els blaugrana no van tenir un dia especialment lúcid, i els tricolors van aprofitar-ho per posar-los l’ai al cor en diversos moments del partit, tot i que al final, no van deixar escapar la victòria.

El MoraBanc va entrar bé al partit amb Tyson tornant a jugar dues setmanes després, i el dominicà va deixar una de les imatges més espectaculars del partit amb un tap sobre Davies, i situant-se 2-6 al davant. Els tricolors estaven intensos al darrere, tal com havien demanat els tècnics a la prèvia, i va mostrar-se també molt més endollat en atac del que ho havia estat dimecres a Krasnodar. A poc a poc, però, els blaugrana van anar superant la defensa dels homes d’Ibon Navarro amb l’entrada de Mirotic i Calathes, i els del Principat van començar a mostrar-se imprecisos i erràtics (van perdre sis pilotes al primer quart), fet que va comportar que el Barça tanqués el primer quart amb una màxima diferència de set punts (19-12).

El duel va entrar en un moment d’intercanvi de cops, el que acostuma a ser un suïcidi contra equips amb la qualitat d’aquest Barça. Van aguantar els tricolors arribant-se a situar a només tres punts després d’una antiesportiva culer, però un cop no van entrar els tirs i va aparèixer Nikola Mirotic (amb set punts en aquest quart), els blaugrana van obrir forat fins als 13 punts de diferència a una primera meitat que va finalitzar 41-30 per als catalans.

A la represa, el Barça va decidir posar una marxa més tant en atac amb les seves estrelles, com augmentat la intensitat en defensa, que li va suposar arribar als 18 punts de diferència. Els tricolors, que trobaven a faltar l’encert exterior d’altres ocasions, intentaven no desenganxar-se, però tot i no estar totalment lúcids, van aprofitar una petita baixada dels locals per situar-se a només nou punts dels blaugrana (63-54) just abans de l’últim quart. La reacció tricolor va allargar-se a l’inici de l’últim període, i va obligar a Jasikevicius a aturar el joc després de veure com el MoraBanc es posava a només cinc punts (63-58). Però quan el més calent era a l’aigüera, un parell de mals atacs van donar aire al Barça, que ja no va deixar-se sorprendre un altre cop, i va acabar tancant el partit fins el 82-71 final.

Tyson Pérez, que reapareixia dues setmanes després, va ser el millor tricolor amb 10 punts, 7 rebots i 17 crèdits de valoració.

El MoraBanc Andorra afronta ara una de les setmanes més dures de la temporada, ja que disputarà tres partits fins diumenge. El primer serà demà mateix contra el Lietkabellis en duel de l’Eurocup al Poliesportiu, i els altres dos seran de la Lliga Endesa, dijous a Bilbao, i l’altre diumenge al migdia a casa contra el Casademont Saragossa.

EL VESTIDOR

"HEM COMÈS ALGUNES ERRADES"
Ibon Navarro, el tècnic del morabanc andorra va manifestar que “la intenció era arribar a l’últim quart amb opcions de guanyar el partit o competir, i ho hem fet tot i els problemes que hem pogut tenir durant el partit per la qualitat i superioritat física del Barça”. Sobre el final, va destacar que “quan estàvem a cinc hem comès errades, dos o tres mals tirs que han aprofitat per córrer i anotar”, i va afegir que “no hem estat llestos a l’hora d’usar les faltes abans de bonus i els hem deixat sumar tirs addicionals”.