TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

poliesportiu

No es pot comparar

Justo Ruiz defensa la diferència entre equips professionals i amateur perquè en el cas dels primers les competicions garanteixen els controls

No es pot compararFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va respondre a les crítiques que el president de la Federació Andorrana de Rugbi, David Ferré, havia pronunciat dijous sobre les restriccions per als equips amateur per competir. En aquest sentit, Ruiz va manifestar al Diari que “comparar uns sí i d’altres no és lleig i no atén els valors de l’esport”, i va afegir que “es diferencia entre professionals i amateurs perquè en els primers els organitzadors de les competicions garanteixen i faciliten els controls perquè es puguin fer, i malauradament en els amateur no es pot garantir”.

Algunes de les entitats que no poden disputar les seves lligues per les restriccions de Govern tampoc ho podrien fer sense aquesta normativa, com és el cas de l’Andorra HC o el CV Valls d’Andorra, ja que la Generalitat de Catalunya va aturar les competicions territorials, però n’hi ha d’altres com el VPC, el CV Encamp o el CE Sant Julià que no competeixen ni a casa ni a fora a causa de les últimes restriccions que va aprovar l’executiu fa unes setmanes, ja que les seves lligues no s’han aturat. El secretari d’Estat d’Esports va assenyalar que “l’aturada és global, no només del Govern o d’Esports, ja que a Catalunya, on competeixen molts del nostres equips, també van suspendre les lligues”, i va afegir que “fer pensar que no es competeix per Govern no té res a veure amb la realitat”. Ahir mateix, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va confirmar que dilluns s’allargaran les mesures excepcionals de l’executiu, entre les quals s’inclou la prohibició de les competicions esportives.

Una de les solucions que va proposar David Ferré és que Govern sufragui tests de Covid als equips no professionals per tal que puguin tornar a la competició, i Justo Ruiz va confirmar que “es valorarà”, però va afegir que “és una decisió que no podem prendre des d’Esports”. A més, va remarcar que “nosaltres treballem perquè els esportistes puguin desenvolupar les seves activitats de la millor manera possible”, i va afegir que “des del Govern farem tot el que estigui a les nostres mans per garantir el retorn a la competició sempre que la situació sanitària ho permeti”. Ruiz, a més, va recordar que a l’inici de la temporada el Govern va realitzar cribratges dins del món de l’esport per a tots aquells esportistes, especialment els sènior, que no entressin dintre del cribratge escolar.

A més de David Ferré, diversos responsables de clubs i entitats del país van manifestar-se a les últimes hores respecte a la impossibilitat de poder competir. Un d’ells va ser Mateo Viene, del CV Encamp (aquesta temporada encara no ha pogut debutar), que va destacar que “nosaltres volem competir, ja van tres partits ajornats i s’hi ha de trobar una solució”. A més, va destacar que “volem començar i tenir una continuïtat, no jugar un partit, i tornar a estar unes setmanes aturats, per això demanem fer les proves i poder jugar”. Per últim, va afirmar que “nosaltres no podem assumir el cost de les proves i per això creiem que Govern s’hi hauria d’implicar”. De la seva banda, Jaume Solé, president de l’Andorra HC (l’equip sènior només ha pogut jugar un partit), va destacar que “no ho acabem d’entendre”, amb relació a la normativa de l’executiu, i va afegir que “no podem jugar ni a casa ni a fora i això ens afecta”.

LA FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL DEMANA REPRENDRE LES SEVES COMPETICIONS

La Federació Catalana de Futbol (FCF) va presentar un informe a les autoritats catalanes en què demana reprendre les seves competicions d’esport federat d’àmbit català, on competeixen diversos equips del país com la base de l’FC Andorra, de l’FC Encamp, del CE Sant Julià o els equips de l’Enfaf de futbol sala i femení. Segons l’estudi federatiu, la incidència de casos de Covid-19 en els duels de futbol i futbol sala és del 5,5 per cent, i és per això que l’FCF va demanar que es puguin reprendre les lligues i tornejos de la seva competència perquè són segurs. La federació va proposar algunes mesures per poder fer aquesta represa, com ara que tots els duels amb majors de 16 anys es disputin sense públic, o que només l’equip visitant pugui utilitzar el vestidor després dels duels, sempre que s’hagi de desplaçar més de 50 quilòmetres des de la ciutat d’origen per disputar el partit en qüestió.

tracking