Crit d'alarma

David Ferré demana ajuda a Govern perquè els equips amateur puguin tornar a competir ja que si no els clubs quedaran tocats econòmicament

Crit d'alarmaM. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Federació Andorrana de Rugbi, David Ferré, va demanar solucions al Govern perquè les entitats amateur del país puguin competir, ja que si no es complicaran el seu futur. El dirigent va mostrar-se contundent i va manifestar que “s’ha de pensar de quina manera es poden salvar els esports amateur, perquè si no en un any alguns deixaran les claus sota la porta”, i va afegir que “no només hi ha bàsquet i FC Andorra, tots som esports, som importants i tothom té dret a jugar al que li agradi”.

Aprofundint en aquesta demanda, Ferré va assenyalar que “si el Govern pensa que no hem de jugar i tirar endavant, tenim un problema greu perquè no només hi ha bàsquet i FC Andorra, hi ha més entitats que necessiten jugar, i si no anem a jugar tots a bàsquet i a l’FC Andorra i s’ha acabat el cuento”, i va recordar que “s’ha de pensar més en l’esport amateur perquè hi ha molta gent que treballa i s’hi dedica”.

Tot i ser conscient de la dificultat del moment actual, el dirigent de la FAR va deixar sobre la taula la possibilitat que l’executiu ajudi les diferents entitats a sufragar les proves contra la Covid. “Si s’han de fer a cada partit, en sis mesos tanquem el xiringuito perquè no hi ha diners”, va declarar, i va afegir que “si Govern dona uns diners a les entitats per fer-ho, aquesta podria ser una solució”. Ferré, metge de professió, va referir-se també als protocols sanitaris, i va cloure que “qui mana és sanitat, nosaltres fem protocols i ells ho validen, i si diuen que no es juga, no es juga. Jo soc metge i tinc una mica d’idea i a la federació i al club tenim una comissió interna, i cada setmana fem un protocol”.

Demana no reduir la subvenció

David Ferré va referir-se també al reajustament de les subvencions pels partits i competicions suspesos. En el cas de la FAR, els isards no van poder jugar el curs passat ni ho faran al novembre i desembre, i els duels s’ajornaran fins a l’abril i al maig. En aquest sentit, va manifestar que “el que no gastem ara ho gastarem després, l’únic que ara hi ha massa diners al compte i pot suposar un problema per al ministeri”, i va afegir que “suposo que són prou intel·ligents per saber que el que no hem gastat ara ho gastarem després. I si no, ho farem entendre. Espero que ho entenguin si no són tontos, i jo crec que no ho són”. Per últim, va cloure que “si per fer una bona gestió ens treuen la subvenció, molta lògica no té”.

VALL BANC I L'ESCOLA ALLARGUEN EL VINCLE

Vall Banc i la Federació Andorrana de Rugbi van presentar ahir l’acord per ampliar un any més de patrocini de l’entitat bancària amb l’escola de rugbi de la FAR. Actualment, compta amb un centenar de nens i nenes d’entre sis i catorze anys, que es beneficiaran, per exemple, dels equipaments de tota la temporada de manera gratuïta gràcies a aquest acord. El president de la FAR, David Ferré, va manifestar que “és d’agrair que en un moment com aquest es renovin aquests suports i sabem que Vall Banc ho fa pel que representa el rugbi a la societat andorrana més que per la part comercial”, mentre que el director general de negoci de Vall Banc, Sergi Martín, va destacar que “l’entitat aposta per fomentar entre els joves la pràctica de l’esport”, i va destacar la tradició del rugbi a l’esport del país.

tracking