x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Una preparació d'altura

Una desena de nedadors de l’equip espanyol, amb Jessica Vall i Joan Lluís Pons al capdavant, estan realitzant una concentració d’un mes al Pas de la Casa per preparar les properes competicions, amb la mirada fixa als Jocs Olímpics de Tòquio de l’estiu vinent.
Dues de les nedadores espanyoles, al Centre Esportiu del Pas de la Casa.

Una preparació d'altura

Dues de les nedadores espanyoles, al Centre Esportiu del Pas de la Casa.

COMÚ D'ENCAMP
Actualitzada 21/10/2020 a les 06:32
Un grup d’onze nedadors de l’equip d’elit de natació d’Espanya està realitzant des de diumenge una concentració al Pas de la Casa per preparar els reptes d’aquesta temporada, que acaben amb els Jocs Olímpics de Tòquio l’estiu vinent. L’estada s’allargarà durant un mes i es tracta d’una concentració d’alçada, mai millor dit, no només per les instal·lacions on entrenen, també perquè entre els seleccionats del país veí hi ha noms com Jessica Vall o Joan Lluís Pons, tots dos olímpics a Rio 2016 i medallistes en campionats internacionals.

L’expedició realitza dues sessions diàries a l’aigua de dues hores i mitja i aquesta feina es complementa amb el treball al gimnàs. Els nedadors coincidien en els beneficis de realitzar una concentració d’aquest tipus a més de 2.000 metres, i Vall explicava que “estem molt còmodes, entrenem molt bé a la piscina i dormim en un hotel a 2.400 metres d’altitud i aquí també trobarem un benefici més”, mentre que Pons assegurava que “per a la nostra preparació és molt important treballar en aquestes altituds, ja no només en l’àmbit fisiològic, també perquè com que tot costa més valen més els temps que puguem fer aquí”.

Tots dos esportistes ja van ser olímpics a Rio 2016 i tenien la mínima per ser a Tòquio l’estiu vinent, tot i que la Federació Espanyola va decidir que les mínimes obtingudes no són vàlides i les hauran de tornar a aconseguir, una decisió que va agafar-los de sorpresa. Vall va assegurar que “pensàvem que tindrien més en compte el fet d’haver estat confinats”, però hi va treure ferro tot afirmant que “després del confinament ja he demostrat estar en els temps”, mentre que Pons va explicar que “em va sorprendre perquè una pandèmia com la que tenim és una causa de força major, però no hauria de ser cap problema tornar a fer la mínima”.

ENCAMP REFERMA LA FEINA FETA
Des de ja fa uns quants anys, un dels objectius de la parròquia d’Encamp és posicionar-se com un destí ideal per realitzar estades esportives, tant per les instal·lacions de què disposa com per l’alçada. Una feina que enguany s’havia traduït en 43 concentracions programades (finalment en són menys a causa de la Covid). En aquest sentit, el conseller de Joventut i Esports del comú, Xavier Fernàndez, va afirmar que “les estades són el resultat d’una feina que s’està fent des del comú entrant en contacte amb federacions i equips per aprofitar i donar rèdit a unes instal·lacions a més de 2.000 metres d’alçada que són atractives per als esportistes d’elit”, i va afegir que “ha estat un any difícil, hem hagut de treballar molt, però hem tingut estades i concentracions i encara se’n preveu alguna més fins a final d’any”. De cara al futur, Fernàndez va avançar que “estem mirant cap al 2021, tenint en compte que és un any de Jocs Olímpics”, i va confessar que hi haurà diverses estades, però sense donar pistes.


De la seva banda, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va cloure que “hem de posicionar-nos, estic convençut que encara millorant més les instal·lacions podem ser referència a nivell d’Europa i del món”, i va posar com a data els Jocs de París 2024, ja que “és un bon moment per posicionar Andorra com a destí esportiu molt atractiu”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts