ACB Lliga Endesa

Un triomf de fe (87-82)

El MoraBanc Andorra resol a la pròrroga un partit abocat al cara o creu i en el qual mai va renunciar

Un triomf de fe (87-82)Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa la sensació, moltes vegades, que Clevin Hannah va sobrat. Que el seu talent i el seu bàsquet explota a borbolls quan detecta una amenaça. La d’ahir era seriosa fins a l’agonia i el MoraBanc va haver d’anar a la pròrroga per cordar la tercera victòria del curs (87-82). Clever, fantàstic en l’execució, va signar 28 punts i 32 crèdits de valoració i va estar secundat per Palsson, 18 punts, i Tomasz Gielo, amb 15. Una victòria tant necessària com taquicàrdica i tant coral com adrenalínitica.

La sortida del MoraBanc Andorra va convidar a l’optimisme. Una seqüència d’11-3, amb un triple de Tomasz Gielo, que debutava a la Lliga Endesa, quatre punts de Hannah i un gran Dime en defensa i atac, van obligar Joan Peñarroya a cridar a capítol el seus. Tot i un parell d’errades que va agrair el Burgos, els tricolors van cordar la mànega amb un nivell irresistible d’energia -encara més lloable tenint en compte l’absència de jugadors llançadora com Diagne o Tyson-, (17-11). Ibon Navarro va recuperar l’equip de sortida i Clever Hannah i Palsson van seguir escrivint un guió recte, gairebé sense creus, i ampliant el coixí a 10 punts (27-17). El quadre castellà, esperonat per un gran 4 obert com és Ken Horton -10 punts fins aquell moment-, va estrènyer el marcador amb un parcial de 2-9 que, en cap cas, no va fer carrisquejar les dents al MoraBanc, segur de l’ideari i la posada en escena (29-26). El grup de Navarro, malgrat no desenfocar-se, sí que va acabar cedint el parcial per donar vida als de Peñarroya (31-30) i a Jasiel Rivero, que es començava a moure amb certa comoditat a la pintura.

La tornada de vestidors no va resultar profitosa per al MoraBanc. El Burgos, tot i no mostrar-se inspirat des de fora -tres triples de 15 intents al descans-, va tenir Rivero com a sostenidor i Benite com a revulsiu per permetre als de Peñarroya agafar el volant per primera vegada en el partit (37-38). Els tricolors trobaven un baixador en els pitjors moments i els punts de Hannah i un triple de Gielo feien recuperar la cobertura als andorrans (46-43). El partit, abocat a un resultat de baixa anotació, no donava treva per apostar per un guanyador amb alguna seguretat i el MoraBanc Andorra, contra tots els elements -16 pèrdues incloses-, nedava cap a la costa disposat a no claudicar. Va arrufar el nas Ibon Navarro en el tram final, quan la defensa tricolor es va estovar permetent accions còmodes a la zona i llançaments exteriors còmodes als brugalesos (56-56). El Burgos va aconseguir oxigen i es va col·locar amb +4 a falta de 2:49, unes intencions que van obligar el tècnic tricolor a demanar temps mort (63-67). Hannah, en aquell moment, va decidir que ja n’hi havia prou i amb cinc punts consecutius va retornar l’avantatge al MoraBanc (68-67). Avantatge minso amb més d’un minut al cronòmetre per restar. Pròrroga. El temps suplementari no va fer mutar el paissatge i la inèrcia d’un partit que va resoldre el MoraBanc a les darreres alenades.

EL VESTIDOR

“S'ha de destacar la mentalitat”

Ibon Navarro. L’entrenador del morabanc es va mostrar molt content “per l’esforç i el treball de l’equip”. El tècnic va confessar que “necessitàvem la victòria per reforçar la nostra idea i la filosofia de joc que tenim”. Per a l’entrenador vitorià, “quan arribes amb la dinàmica amb què arribàvem nosaltres, no és fàcil guanyar un partit tan igualat”. A més va afegir que “hem pogut veure les dues inèrcies, l’equip que tot li surt de cara i un altre que falla esmaixades i tirs fàcils”. Per a Navarro, el més destacat va ser “la mentalitat de l’equip” i espera que la victòria permeti fer a l’equip un pas endavant.

tracking