x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Reportatge

Malestar amb les beques

El repartiment dels ajuts del programa d’Alt Rendiment d’Andorra ha provocat crítiques d’alguna de les disciplines del país, especialment de la natació.
La piscina dels Serradells, abans de l'incendi.

Malestar amb les beques

La piscina dels Serradells, abans de l'incendi.

ARXIU
Actualitzada 01/10/2020 a les 06:12
El repartiment dels fons per part del Govern als esportistes o a les federacions sempre fa saltar alguna espurna en el món esportiu, i ahir, després que es fessin públics els atorgaments de les beques d’Alt Rendiment d’Andorra, van ser alguns dels esportistes i tècnics del món de la natació els que van manifestar públicament les seves queixes. A més, segons ha pogut saber el Diari, a la presidència de la FAN també va haver-hi sorpresa per com s’havien repartit els fons.

El primer a fer saltar les alarmes va ser Bernat Lomero, que en un tuit va manifestar que “algú sap com es fa per aconseguir una mínima olímpica sense piscina per entrenar i amb 2.500 euros per a tot l’any? És per a un amic”, fent referència a la quantitat econòmica de les beques ARA que li va correspondre. Posteriorment, el jove nedador va conversar amb el Diari per argumentar les queixes i va explicar que “abans que res vull dir que soc conscient que aquest any és difícil per la Covid-19 i que hi ha altres necessitats”, i va afegir que “estic content de tenir una beca, però m’ha sorprès com s’ha repartit perquè la majoria de federacions i esportistes no tenen recursos suficients”.

Aprofundint més en els motius, Lomero va assegurar que “no és coherent l’exigència que hi ha pels resultats [un dels principals barems per repartir les beques] amb els recursos que se’ns ofereixen per entrenar”, fent referència a la manca d’una piscina de 50 metres al país. Per últim, va cloure que “afortunadament jo puc entrenar a Lleida i tinc una ajuda de la FINA, però alguns companys amb el que reben no tenen ni per cobrir les despeses habituals de participar en els campionats”.

També va mostrar-se en la mateixa línia l’exnedador i actual entrenador de la FAN Hocine Haciane, que va afirmar al Diari que “quant a instal·lacions esportives Andorra cada cop està més coixa pel que fa a la natació, sé que en atletisme també estan fatal”. A més, l’exolímpic en tres ocasions va cloure que “m’agradaria que en l’àmbit esportiu Andorra decidís apostar de veritat i fer un pla de millora d’instal·lacions per tenir un projecte d’alt rendiment al país com cal”.
  • #2 I la FAN?
    (01/10/20 14:12)

    I la FAN que en pensa oficialment?
    Ah no, que prefereixen quedar bé i col.locar-se que defensar els nadadors

    Respondre
  • #1 Com pot ser?
    (01/10/20 13:55)

    I com pot ser que es proposi per a beca a esportistes retirats i el govern li doni, quan precisament ja li va retirar la part proporcional per haver deixat de complir els requisits?

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts