x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
tennis

“El que tocava”

L’executiu va respondre a les crítiques de l’expresident de la federació sobre el repartiment de les subvencions entre la base i Vicky Jiménez
Sílvia Riva i Justo Ruiz durant la presentació del 15è cicle de les beques ARA.

“El que tocava”

Sílvia Riva i Justo Ruiz durant la presentació del 15è cicle de les beques ARA.

SFGA / C. ESTEVE
Actualitzada 30/09/2020 a les 07:16
El Govern, en boca de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va respondre ahir a les crítiques que va efectuar l’expresident de la Federació Andorrana de Tennis Àlex de Santiago al Diari sobre el repartiment de les subvencions que rep l’ens federatiu i la jove tennista Vicky Jiménez, i va defensar l’actuació de l’executiu, tot assegurant que la federació va rebre els diners que li pertocaven a la base.

“La base té tot el que ha pogut acreditar i l’ajut que li pertocava i la Vicky, el mateix, i és un motiu d’orgull poder dir que tenim una número 1 andorrana”, va assenyalar Sílvia Riva, que va afegir que “no hi ha hagut una reducció d’ajudes ni subvencions, sinó que hi ha hagut una adaptació que les federacions han dut a terme i el tennis no és cap excepció”. A més, la ministra va destacar que “s’hauria d’analitzar quin és el programa de federats de la base, i els recursos s’atorguen en funció de la base que hi ha federada”, i va cloure que “és important no tractar les xifres en si, sinó en funció dels programes”.

Per últim, la ministra Sílvia Riva va cloure que “hi havia hagut un desequilibri entre l’equip de base i el tecnificat, que tenia entre set i deu persones. Es va encoratjar a presentar programes de tecnificació a partir dels quals es podia augmentar, però partint del que s’havia presentat es va atorgar la subvenció”. De la seva banda, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va afirmar que “és difícil que cap federació digui que pot arribar a tot amb la subvenció”, i va cloure que “totes les federacions volen tenir un número 1 del món i sobta que se la critiqui des de la mateixa federació”.

L’entorn de Vicky Jiménez va preferir no fer valoracions.
 
LES BEQUES ARA BAIXEN UN 2,82 PER CENT
El Govern atorgarà 317.426 euros d’ajuts dintre del programa de beques ARA (Alt Rendiment d’Andorra), que suposa un 2,82% i 9.200 euros menys que l’exercici passat, tot i que el nombre d’esportistes beneficiaris ha augmentat en un, fins als 52. Aquest any han canviat criteris a causa de la Covid-19 i s’han pres en consideració els resultats de les dues últimes campanyes i no només de l’última.

L’esportista que rebrà una major quantitat tornarà a ser Mònica Doria, amb 24.000 euros, i dintre del programa elit repeteixen Irineu Esteve (22.000), Mimi Gutiérrez (20.000), Joan Verdú (18.000) i Lluís Marín (16.000). Al programa de promeses hi haurà un total de 29 beneficiaris i Roger Puig amb 14.000 euros, i Pol Moya i Axel Esteve, amb 10.000, seran els que rebin una major quantitat. Dintre d’aquest grup també augmenten la seva beca esportistes com Carola Vila, Cande Moreno, Nahuel Carabaña, Pol Moya o Sergi Casabella.

Pel que fa a les joves promeses, van adjudicar-se 13 ajuts amb 7.000 euros per a la gimnasta Maria Gonzàlez com a xifra més alta. En aquest programa també s’inclouen els 23.000 euros destinats al programa esquí-estudi, i els 5.226 euros per al batxillerat lliure. Per últim, tres esportistes de la Federació Andorrana de Muntanyisme van ser inclosos al programa de plans especials.

A més, Govern va anunciar que els propers dies s’obrirà la segona convocatòria d’ajudes a entitats esportives, en què està previst atorgar 188.000 euros a clubs i federacions que no van demanar subvenció a l’anterior convocatòria, que realitzin activitats no previstes o que vulguin subscriure programes formatius per a tècnics o entrenadors.

Modernitzar el CTEO
Durant la presentació de les beques ARA, Sílvia Riva i Justo Ruiz van donar més novetats sobre el projecte de modernització del CTEO (Centre de Tecnificació Esportiva d’Ordino) que va avançar el Diari al març.


La intenció és que al gener arrenqui una primera fase de millores centrada en la construcció d’un nou gimnàs, una actuació pressupostada entre 130.000 i 160.000 euros. De cara al futur, s’habilitaran diferents sales per a l’estudi o el descans, i també es dotarà els esportistes del serveis de fisioteràpia, psicologia o nutrició. En aquest sentit, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, va manifestar que “la idea és en els propers tres anys anar donant cada cop millor servei”. El que no es farà a conseqüència de la pandèmia, tal com va admetre la ministra Sílvia Ruiz, és ampliar la instal·lació amb una pista d’atletisme o una piscina, com s’havia demanat.

Riva i Ruiz van referir-se també a altres temes i van confirmar que, tot i la nova normativa, la mascareta no serà necessària per jugar partits al país (el VPC, entre d’altres, disputa un matx aquest cap de setmana), i que se segueix treballant en el protocol pel retorn de les competicions de base, i pel retorn dels espectadors als duels europeus del MoraBanc. A més, van admetre que hi ha hagut converses amb l’FC Andorra perquè hi hagi públic a la Segona B.

Per últim, cap dels dos representants públics va canviar la seva posició i van evitar pronunciar-se sobre la polèmica entre Ilde Lima i la FAF.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts