El debut del MoraBanc a Europa serà sense públic

El club està enllestint el protocol i no descarta que hi hagi la possibilitat al segon partit a casa

El debut del MoraBanc serà sense públicFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El MoraBanc Andorra viurà un debut a l’Eurocup d’aquesta temporada sense el suport de l’afició. Una afirmació que, atesa la situació i la realitat que vivim, podria resultar evident, però era una possibilitat que s’havia posat sobre la taula les darreres setmanes. A més, tant el Joventut de Badalona com l’Unicaja de Màlaga, també presents a la competició europea, sí que podran tenir representació a les grades de l’Olímpic i del Martín Carpena per a aquest primer partit i això alimentava, d’alguna manera, aquesta opció.

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va confirmar ahir que “el partit del MoraBanc davant el Mònaco serà a porta tancada” i que el club “està treballant i enllestint un protocol” que permeti, amb limitacions, la presència de públic al Poliesportiu en els propers partits de l’Eurocup. Aquest és, de fet, l’objectiu i la voluntat del ministeri de Salut i no es descarta que a l’enfrontament davant la Virtus de Bolonya, corresponent a la tercera jornada i que es disputa el 13 d’octubre, ja hi pugui haver aficionats a les graderies per primer cop aquesta temporada. “És un exercici de responsabilitat tal com està la situació”, va explicar el president del MoraBanc, Gorka Aixàs. De fet, el club havia demanat al ministeri de Salut la possibilitat de poder comptar amb aficionats a les graderies del Poliesportiu davant el Mònaco.

Protocol de 600 espectadors

Des de l’entitat tricolor, fins i tot, s’havia preparat un protocol per poder acollir un màxim de 600 espectadors si s’obtenia el vistiplau de Govern, amb la possibilitat de reduir aquesta xifra si així ho marcaven les autoritats. Aixàs va destacar que “hem d’esperar que les mesures que s’han adoptat al país facin el seu efecte i poder optar a fer algun partit amb públic o a l’ACB quan es pugui o a l’Eurocup”, i va afegir que “són moments difícils i ens toca treballar-los d’aquesta manera perquè la situació a dia d’avui no acompanya per poder obrir el camp als nostres aficionats”. El president del MoraBanc va aprofitar per demanar “un cop més paciència als nostres aficionats, ja que la situació ara ens fa ser prudents però de seguida que puguem obrirem el pavelló als aficionats”. Queda clar, per tant, que a l’Eurocup la normativa és diferent a la de l’ACB. A la lliga domèstica els partits es juguen a porta tancada per ordre del Consell Superior d’Esports (CSD) i el ministeri de Sanitat espanyols, però, en el cas de la competició europea, la darrera paraula la tenen sempre les autoritats autonòmiques competents. D’aquesta manera, el Joventut de Badalona podrà tenir públic a les graderies de l’Olímpic demà davant el Partizan de Belgrad, després de realitzar totes les gestions pertinents i poder complir totes les mesures sanitàries. L’aforament serà limitat i l’assistència, d’uns 3.000 aficionats, estarà restringida als abonats del club verd-i-negre. En el cas de l’Unicaja la situació és la mateixa. La Junta d’Andalusia permet la presència d’aficionats al Martín Carpena al partit d’aquest vespre que juguen els malaguenys davant el Boulogne Metropolitans 92 francès. En aquest cas, l’accés està limitat a 225 espectadors.

HAUKUR PALSSON SERÀ BAIXA LES PROPERES CINC SETMANES

El MoraBanc Andorra suma una altra baixa, a banda de les conegudes de Bandja Sy i Moussa Diagne, per al primer partit de l’Eurocup. Haukur Palsson, que es va lesionar durant el partit de diumenge davant l’Unicaja, estarà allunyat de les pistes les properes cinc setmanes. L’aler islandès té un trencament muscular de l’adductor llarg dret, però ja havia arrossegat algunes molèsties abans. De fet, a l’estrena a l’ACB contra l’UCAM ja va jugar pocs minuts.

tracking