Arnau Soldevila, l’altre andorrà, competeix avui a la mitja marató de 23 km
Sintu Vives va acabar en 11a posició el Trail Cap de Creus.

FAM
Actualitzada 27/09/2020 a les 06:59
Sintu Vives va signar una més que notable onzena posició a la marató del Trail Cap de Creus que se celebra aquest cap de setmana a la localitat gironina de Roses. L’andorrà, tot i alguns problemes, es va poder moure amb certa comoditat en el traçat alternatiu que va proposar l’organització de 40 quilòmetres i va entrar a la meta amb un temps de 3 hores i 33 minuts. “La cursa ha anat molt bé i, tot i la falta de ritme lògic que donen les competicions, he acabat content” va explicar Sintu Vives a la finalització de la prova. El corredor de la Federació Andorra de Muntanya (FAM) va afegir que “encara que s’havia retallat la part més tècnica, la cursa ha estat molt ràpida, ja que s’han fet els 40 quilòmetres amb 2.000 metres de desnivell en 3 hores i 15 minuts”.

Aquest és el crono que va marcar el guanyador de la cursa, Eduard Hernández –un corredor que fa Copes del Món–, mentre que en categoria femenina, Àngels Llobera també es va imposar amb certa solvència. Vives va comentar que “el final se m’ha fet una mica llarg però he acabat molt content”. A més, Vives va explicar que “ja teníem preparat un punt estratègic amb el Fabrizio [Gravina, seleccionador nacional] en l’últim avituallament i és que l’Arnau [Soldevila, que competeix avui] em facilités beguda i gel. Aquest fet m’ha permès acabar bé els últims quilòmetres i aguantar bé la posició”. Tot i les bones sensacions, Sintu va reconèixer que “en un altre moment i altres condicions potser podia haver fet un millor temps, però insisteixo, he acabat molt content”. Avui serà el torn de l’altre representant de la FAM, Arnau Soldevila, que competirà en la disciplina de mitja marató, de 23 quilòmetres.

El Trail Cap de Creus és l'única cursa classificatòria a Espanya per a la Golden Trail Championship de Salomon, una prova per etapes que tindrà lloc del 29 d'octubre a l'1 de novembre a les Açores (Portugal). Aquest fet farà que avui a Roses se citin els millors de l’especialitat com Oriol Cardona, Zaid Ait Malek, Marc Pinsach, Antonio Martínez, Eli Gordón, Oihana Kortazar, Azahara García, Ainhoa Sanz, Mònica Comas o Mireia Pons.

LA CASAMANYA EXTREME, SUSPESA DEFINITIVAMENT PER LA COVID-19
Malgrat els esforços de l’organització per poder celebrar la cursa, l’Esquí Club Ordino-Arcalís (ECOA) va comunicar que la Casamanya Extreme quedava cancel·lada de manera definitiva a causa de les mesures restrictives que obliga la crisi sanitària marcada per la Covid-19. Els responsables ho van confirmar divendres, just el dia en què es tancaven les inscripcions per a participar-hi i van emetre un comunicat en el qual informaven que els participants rebran el cent per cent de les inscripcions. En aquest sentit, l’ECOA va assegurar que a banda de retornar l’import íntegre, també ho farien de les assegurances i que els inscrits rebran, igualment, els regals de cursa. D’aquesta manera, la Casamanya Extrem s’afegeix a la llista d’esdeveniments esportius que s’han suspès al país a causa de la Covid-19.