Vallnord, fora del calendari de Copa del Món

La llista de l’UCI és provisional i l’estació confia que formarà part de les cites mundialistes

Vallnord, fora del calendari de Copa del MónVALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer calendari publicat ahir per la Unió Ciclista Internacional (UCI) va donar un ensurt important als aficionats al ciclisme i a la BTT del país. Una de les cites clàssiques del calendari de la Copa del Món de l’especialitat, la de Vallnord-Pal Arinsal, ha quedat fora del primer calendari del 2021 que l’UCI va revelar.

En un principi, i després de la suspensió a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, estava previst que el 14 i 15 d’agost de l’any vinent el circuit mundial arribés a Andorra, però els darrers dies s’han estat realitzat múltiples canvis a la llista de seus que ha fet que, provisionalment, caigui la cita del Principat.

Tot i aquesta situació, a l’estació i el comú de la Massana confien a acollir la prova mundialista encara que, de moment, es desconegui exactament en quina data arribaria. La darrera que s’havia posat sobre la taula és cap al juliol. “No és definitiu, esperem tenir la Copa del Món. El calendari és provisional i això anirà canviant pràcticament dia a dia. No hi ha res tancat”, va assegurar al Diari el director general de Vallnord-Pal Arinsal, Josep Marticella. A més, el dirigent de l’estació va destacar que la situació actual de la Covid-19 també afecta el disseny definitiu de l’ordre de les cites del 2021. En aquest sentit, actualment l’UCI està focalitzada en la celebració del Campionat del Món, que se celebra del 5 a l’11 d’octubre a Àustria en un format diferent a causa de la pandèmia, per la qual cosa, com a mínim fins que no s’acabi no es tindrà un ordre de seus de la Copa del Món de BTT defintiu.

Cal recordar que Andorra va formar part del calendari de l’UCI per primera vegada el 2008 i ho ha fet un total de set vegades des de llavors i sempre deixant un regust immillorable pel que fa a organització, entorn, condicions i satisfacció dels bikers i els respectius equips. A més, el país va acollir un Campionat del Món el 2015, amb gran acceptació i èxit, el qual està previst tornar a celebrar el 2024. Enguany ha estat, i per raons òbvies, la primera vegada des del 2014 que no s’ha celebrat una cita mundialista al Principat.

tracking