x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
ACB LLIGA ENDESA

Maleït darrer quart

El MoraBanc Andorra es fon als últims cinc minuts i claudica davant d’un València no gaire brillant però farcit de talent
'Tyson' Pérez, ahir el millor del MoraBanc Andorra, lluitant per la pilota amb Derrick Williams durant el partit.

Maleït darrer quart (91-76)

'Tyson' Pérez, ahir el millor del MoraBanc Andorra, lluitant per la pilota amb Derrick Williams durant el partit.

ACB PHOTO / M. A. POLO
Actualitzada 26/09/2020 a les 07:10
L’assalt definitiu va ser cabdal i va acabar desconfigurant un MoraBanc Andorra que va portar al límit el millor València de la història. Un equip ple de figures que es van moure amb certa incomoditat fins al tram final, quan els andorrans es van fondre i van entregar l’espasa d’un partit fins aleshores d’anada i tornada. El València va exhibir eficàcia i fins a quatre jugadors van acabar per sobre dels 10 punts, però no es va veure definitivament dominador fins al l’ocàs (91-76).
Va conjugar bé i efectiu el MoraBanc en la sortida. Dos triples, un de Senglin i un de Tyson, i els 4 punts de Dime, molt actiu a l’inici el senegalès, van permetre als tricolors dominar els primers minuts (6-10). El talent dels valencians amenaçava de discutir la solidesa tricolor i un parcial d’11 a 0, l’aportació de Hermansson i la defensa taronja, que va augmentar la voracitat, va donar el volant als de Ponsarnau per primer cop (17-10). El MoraBanc començava a dubtar a la pintura i el València treia petroli de les segones opcions, un fet que permetia que segellés un primer parcial amb dues cares (21-13). Tunde Olumuyiwa, amb 6 punts, va mantenir els andorrans en una lluita que semblava fondre’s amb dues dianes, de Van Rossom i Prepelic (27-17). Els andorrans van seguir fent la goma i obligaven a Ponsarnau a refredar el partit (27-24) per tallar la dinàmica tricolor. Quan semblava orfe de continuïtat el MoraBanc, apareixia Tyson Pérez, amb el do de la ubiqüitat, per arremangar-se i netejar la zona per al fusell de Palsson –dos triples consecutius– i el de Hannah, i arrodonir un parcial de 13 a 23 (35-36). Hermansson, amb 12 punts a la primera part i quatre consecutius al final, va maquillar el marcador per als valencians, que van recuperar amb avantatge l’alè als vestidors (39-36).

El guió no es va tacar a la represa i amb Tyson com a mestre de cerimònies –va acabar amb 18 punts i 22 crèdits de valoració– el MoraBanc va exprimir el València i va ser capaç de mirar cara a cara una de les millors plantilles d’Europa. Els de Ponsarnau intentaven compensar amb bombes exteriors les errades d’anotació (56-54) i els tricolors aconseguien agafar-se al partit en un bon exercici de solidesa (66-63). Encarava el tram decisiu amb la por al cos el València i la incertesa va semblar fer despertar als locals amb un parcial de 12 a 3 de sortida. Ibon Navarro, desqualificat per dues tècniques, marxava de la pista traient foc pels queixals per una falta sobre Paulí i això va acabar de desenfocar els andorrans, que s’allunyaven de la costa (83-70). El MoraBanc treballava per reactivar-se i recompondre la situació, però el context ja semblava inclinat pel vessant valencià, tot s’ha de dir, afegit a certa permissivitat arbitral a la darrera mànega. Als darrers cinc minuts, el partit va perdre qualsevol intriga competitiva i el València es va despentinar en el joc exterior –quatre triples– per cordar un resultat massa contundent pels mèrits dels tricolors.

LES CLAUS

Últim quart
mantenint a ratlla el valència no va ser fins al final que el MoraBanc va claudicar. El parcial encaixat de sortida de 12 a 3 va acabar d’aclarir el paisatge per a un València amb la por al cos.


‘Tyson’ Pérez

L’aler pivot d’origen dominicà es pot donar per doctorat en la segona temporada a l’ACB. Va esdevenir el pal de paller de l’equip, fent de multitasques i signant 18 punts, 9 rebots i 22 de valoració.

EL VESTIDOR

“LA CLAU, DEL DARRER QUART”
Ibon Navarro

L’entrenador del morabanc va destacar que “hem sabut competir bé els tres primers quarts”, i va afegir que la clau “ha estat al darrer quart i els punts de sortida del València, que els ha donat més confiança i tranquil·litat”.

‘Tyson’ Pérez
L'aler pivot tricolor va assenyalar que “hem fet un gran treball i ha estat una llàstima el darrer quart, que no hem pogut seguir el ritme del València”. Per a Tyson, ja no valen lamentacions i “ara toca ja pensar en diumenge i l’Unicaja”.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts