ACB Lliga Endesa

A trencar malastrucs

El MoraBanc Andorra afronta el primer desplaçament del curs contra el València Basket, que va perdre a la primera jornada

A trencar malastrucsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de l’arribada del MoraBanc Andorra a l’elit, en aquesta segona etapa a l’ACB, la Font de Sant Lluís ha esdevingut en un feu aspre i ple de mines per als tricolors. De fet, per veure l’últim cop que l’equip va sortir del recinte taronja amb una victòria ens hem de remuntar a l’octubre del 1994, quan el Festina Andorra d’Edu Torres es va imposar al Pamesa València per 67-73. Des de llavors, en l’època moderna, sis visites a València, sis derrotes i tot i el bon sabor de boca que va deixar el MoraBanc a la Fase Final excepcional, també s’ha d’anotar la derrota davant dels de Ponsarnau a la primera jornada del torneig.

Tot plegat, però, no són més que números i els tricolors viatgen carregats de moral després de la victòria inaugural contra l’UCAM Múrcia i volen aquesta tarda (17.00 h) trencar estadístiques i malastrucs conquerint la Fonteta després de 26 anys. Un partit, el d’avui, en què el MoraBanc es trobarà davant d’una plantilla de luxe. Als coneguts Dubljevic, Tobey o Van Rossom s’hi han afegit Klemen Prepelic, Kalinic, Williams i Hermansson, un reguitzell de figures que completen un bloc molt potent, tot i la derrota inicial al Buesa Arena amb el Baskonia. Un dels tècnics adjunts, David Eudal, sap que “el partit és molt difícil perquè visitem un dels millors equips, no només de la lliga Endesa sinó d’Europa”. Eudal creu que el València és “un equip fortíssim que voldrà guanyar el seu primer partit però anem amb la màxima il·lusió, tot i sabent que haurem de fer les coses molt bé per poder guanyar”. El base Sergi García afegeix que “jugarem contra un dels favorits d’aquesta lliga però penso que estem molt preparats per jugar aquest partit i hem d’anar amb la màxima il·lusió i ganes per intentar guanyar”. L’equip comença a alleugerir la infermeria i, tot i que no es troben encara al 100 per cent, Paulí, Jelínek i Palsson han viatjat amb l’equip i podrien entrar en la rotació. Només Bandja Sy i, evidentment, Diagne s’han quedat a Andorra treballant en la seva recuperació.

Els elogis de Ponsarnau

El tècnic del València Basket, Jaume Ponsarnau, no va escatimar elogis cap al MoraBanc Andorra. Per a l’entrenador targarí, que ha iniciat el segon curs com a principal llogater de la banqueta taronja, els tricolors es troben “amb una sensació competitiva molt bona i que a la primera jornada va jugar molt bé, aclaparadors a nivell físic contra el seu rival”. Per a Ponsarnau, el MoraBanc Andorra "ha fet realment un pas endavant i no creiem que sigui a nivell de forma inferior al Baskonia”. A més, va afegir, “és un equip que juga amb molt de ritme, molt ràpid i crec que és candidat a ser l'equip amb millor contraatac de la Lliga Endesa”.

UNA SETMANA MARCADA PELS TRES FALSOS POSITIUS PER COVID-19

Andorra la Vella. Uns dies frenètics pel ball de positius a la plantilla del MoraBanc Andorra ha marcat, sens dubte, les hores prèvies a l’enfrontament d’aquesta tarda amb el València Basket. Els tres casos detectats van resultar ser falsos, com tot feia indicar que seria, vistos els precedents de la primera jornada a la Lliga Endesa.

tracking