x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Bàsquet

El ball dels positius

Les proves prepartit fetes al MoraBanc detecten dos casos de Covid, però un nou test determina que són negatius
Els jugadors del MoraBanc Andorra, diumenge al Poliesportiu.

El ball dels positius

Els jugadors del MoraBanc Andorra, diumenge al Poliesportiu.

Fernando Galindo
Actualitzada 23/09/2020 a les 08:57
Els tests de coronavirus prepartit van detectar ahir un positiu al MoraBanc Andorra, almenys de moment. I és que l’entitat va viure una jornada de bojos amb les noves rutines prèvies als matxs. En un primer moment, tant l’ACB com el club havien informat que eren dues les persones infectades asimptomàtiques, però les proves de suport que es van realitzar posteriorment van demostrar que es tractava de dos casos de falsos positius. L’alegria, però, no va ser completa, ja que a última hora de la tarda el club va tenir coneixement que, per una errada del laboratori, faltava el resultat d’una prova per arribar, i va acabant sent un positiu. Avui, però, tota la plantilla se sotmetrà a una nova prova, per confirmar o no sí aquesta persona va contraure la malaltia, ja que no es descarta que es tracti d’un altre cas de fals positiu.

La principal conseqüència d’aquest enrenou és que el duel que s’havia de jugar aquesta nit a la Fonteta contra el València Basket va quedar ajornat. Ara, un cop es coneguin els resultats de les noves proves, s’espera que sigui avui mateix, la Lliga Endesa, juntament amb el conjunt taronja i el MoraBanc, treballaran per posar una nova data al matx. En cas que tots els tests surtin negatius, no es descarta fins i tot que l’expedició tricolor viatgi avui mateix fins a la capital del Túria i que el partit es pugui jugar demà, tot i que dependrà del moment en el qual es conegui allò que diuen les proves i també del resultat de les mateixes. Una altra opció és que el duel es disputi divendres vinent, però això possiblement obligaria a moure el partit de diumenge al migdia al Poliesportiu contra l’Unicaja, que podria passar a jugar-se a la tarda.

El protocol de competició de la Lliga Endesa obliga que tots els equips (s’hi inclouen els jugadors, cos tècnic i altres persones com directius o empleats del club que estan en contacte directe) hagin de passar un test de coronavirus entre 48 i 72 hores abans de cadascun dels duels. En el cas que hi hagi un positiu, es repteixen les proves, i si no hi ha més de tres persones malaltes el partit no se suspèn, sinó que es reprograma al més aviat possible.

El punt de conflicte, però, arriba pel fet que les proves no són les mateixes TMA que es realitza la gent, per exemple, a l’stob lab de Prat de la Creu, sinó que uns operaris de l’ACB es desplacen al país per fer-les a tota l’expedició del MoraBanc Andorra o a la resta de clubs. El tema és que, segons apunten diverses informacions i va poder confirmar el Diari, es tracta d’una maquinària especialment sensible que pot indicar que una persona en qüestió té coronavirus quan realment no és així, i aquest seria el cas dels dos falsos positius que va tenir ahir el MoraBanc Andorra.

De fet, aquest cas de falsos positius ja va donar-se la setmana passada abans de la primera jornada de la Lliga Endesa. Entre divendres i dissabte l’ACB va ajornar tres partits per positius de Covid-19 a l’Unicaja, el Casademont Saragossa i el Monbus Obradoiro, però poques hores després, un cop conegut el resultat dels tests de suport, es van poder reprogramar els duels un dia després del que estaven previstos en un primer moment, i la jornada va desenvolupar-se sense problemes, és per això que, veient els precedents de la setmana passada, i dels dos positius del MoraBanc que van acabar no sent-ho, hi ha la confiança que aquest tercer infectat també acabi sent negatiu quan es coneguin els resultats definitius.

Enmig d’aquest enrenou, el president de l’ACB, Antonio Martín, va referir-se ahir a la situació actual de la lliga amb la Covid-19, i va manifestar que “crec que serà una tònica habitual durant la primera part de l’any, i crec que haurem de tenir cintura”, i va afegir que “hem d’estar preparats per a tot perquè l’agenda la marca la Covid i de moment no està donant treva”. Per últim, va manifestar que “tinc fe que això tingui una data límit i que no duri per sempre, però ara hem d’intentar ser flexibles i treure les coses endavant”.
 
L'ACB AMPLIA EL VINCLE AMB MOVISTAR FINS AL FINAL DE LA TEMPORADA 2022-2023
L’ACB va anunciar ahir l’ampliació de l’acord pels drets televisius amb Movistar per a les properes tres temporades, així com l’aliança que tenen la lliga i l’empresa espanyola pel patrocini de les competicions (Lliga ACB, Copa del Rei i Supercopa).

Aquest acord repercuteix directament en l’economia dels clubs participants, ja que l’import que paga l’empresa de telefonia de l’estat veí a l’ACB pels drets audiovisuals ronda els dotze milions d’euros. D’aquesta xifra, els clubs reben una part en funció dels seus mèrits esportius, i en el cas d’un equip que acabi la lliga entre la cinquena i la desena posició pot rebre una xifra anual que ronda entre els 400.000 i els 600.000 euros, un import important per a la gran majoria d’entitats de la competició.
Segons aquest acord, Movistar seguirà emetent als seus canals de televisió (disponibles a la fibra d’Andorra Telecom) totes les competicions de l’ACB en exclusiva.
Etiquetes
  • #1 Ferllo
    (23/09/20 10:19)

    Si aquests que paguen per la privada, els positius són falsos? Que podem esperar la resta? Igual tenim confinat mig pais per res, o algú no ha fet bé les coses amb l'equip de bàsquet. M'inclino per la darrera opció

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts