Reportatge

Del 'col·le' a casa

La FAB reinventa el programa ‘3x3 at school’ per la situació actual i el converteix en un repte interactiu per a tots els alumnes de primària dels sistemes educatius del país.

Del 'col·le' a casaFAB

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) va impulsar fa cinc anys el programa 3x3 at school amb l’objectiu que els infants de primària dels diferents sistemes educatius del país poguessin gaudir d’aquest esport i que tenia l’ajuda de la FIBA. Aquesta temporada s’havia d’arribar als 10.000 participants sumant tota la història del programa, però a causa de la Covid-19 i de les diferents restriccions s’ha hagut de reinventar l’activitat i el 3x3 at school s’ha convertit en el 3x3 at home.

L’objectiu seguirà sent el mateix, gaudir del bàsquet, però de manera diferent. Les curses, bots i tirs a cistella d’edicions anteriors queden enrere i enguany el programa passa a ser un repte interactiu d’uns 40 minuts. Des de la FAB s’ha creat la plataforma www.andorra3x3athome.com on tots els escolars de primària disposaran d’una activitat amb vídeos divulgatius i amb un total de 27 preguntes. En el cas que la seva escola no participi al programa poden posar-se en contacte amb la federació i se’ls entregarà un codi per participar-hi.

Un cop se superi el repte, els joves aconseguiran el pack 3X3 at home format per una pilota, samarreta i motxilla. En total n’hi ha disponibles 2.000 i l’objectiu de la federació és entregar-ne uns 40 al dia després de l’acord assolit amb l’empresa CityXerpa.

El secretari de la federació, Jaume Tomàs, va explicar al Diari que “aquest és el nostre programa estrella i ens serveix molt per fer promoció del bàsquet, i com que la situació està com està se’ns va acudir fer un repte interactiu”. A més, el dirigent va explicar que “tenim el suport tant de la FIBA com del Govern i els va semblar una bona idea, fins i tot per sobre del que ens esperàvem”. Per últim, va cloure que “és evident que no fem el mateix, però enguany arribaríem als 10.000 participants i, tot i que hauríem pogut prescindir dels col·laboradors, hem volgut ser fidels”.

tracking