Trial

Bou es refà i guanya a Sant Julià de Lòria

El pilot resident no va fallar a la segona jornada del Mundial i va superar Raga i Casales

Bou es refà i guanya a Sant Julià de LòriaPEP SEGALÉS / FIM

Toni Bou va adjudicar-se la segona de les proves del Mundial de trial a l’aire lliure que s’han disputat aquest cap de setmana a Sant Julià de Lòria. Després d’una primera jornada complicada, especialment pels problemes físics, el pilot resident d’Honda va poder refer-se i ahir va dominar la prova de principi a fi sense gairebé oposició i es va endur el triomf amb 20 punts de marge sobre Adam Raga i 42 sobre Jorge Casales, que va tancar el podi.

Bou va dominar des de l’inici i ja tenia vuit punts de marge després de la primera volta, una diferència que va anar augmentant a les altres dues fent només nou i set punts de penalització. Amb la victòria, el resident eixampla una mica més el marge a la general del Mundial i ara té 10 punts respecte a Adam Raga quan només resten dues curses a Itàlia per acabar el campionat.

Actuació andorrana

Laia Pi va tornar a ser, igual que a la primera jornada, la millor dels representants de casa amb una sisena posició a la categoria de Trial2 femenina. La corredora va fer 51 punts de penalització i va millorar la seva actuació respecte a la jornada de dissabte. Amb el sisè lloc, Pi tanca el Mundial en setena plaça amb 56 punts. En aquesta mateixa categoria, que va tenir el triomf de Naomi Monnier, Alèxia Lladó va ser novena.

En Trial125 la victòria va ser per a Ben Dignan, i els tres pilots del país van tancar la classificació. Joan Miquel García va ser 17è, Jan Gabriel 18è, i Valentí Cristina 19è. A Trial2 el triomf va ser per a Matteo Grattarola, i Oriol Pi finalment no va competir. Per últim, Emma Bristow es va proclamar campiona del món en TrialGP femení després de guanyar ahir a Sant Julià.

Valoració positiva

Des de Sant Julià de Lòria es va fer una valoració positiva del retorn del Mundial a la parròquia, i el cònsol Major, Josep Majoral, va manifestar que “estem molt contents que s’hagi pogut celebrar, gràcies a Déu no s’ha fet mal ningú i ha estat una prova que s’ha pogut celebrar amb màxima normalitat”. A més, va cloure que “la gent em demana que seguim fent coses i que la gent vingués sempre respectant les normes, però és important mantenir esdeveniments així, i més en el cas de la moto, en què Sant Julià de Lòria és un referent”.