PERMETRE
NO, GRÀCIES
BTT

Arnau Graslaub es proclama campió d'Espanya de descens

El jove corredor de la federació va aconseguir la victòria a Granada a la categoria cadet
Arnau Graslaub amb la medalla d'or.

J. M.
Actualitzada 21/09/2020 a les 06:54
El corredor de la Federació Andorrana de Ciclisme Arnau Graslaub va proclamar-se ahir campió d’Espanya de descens en categoria cadet a Otívar (Granada) en el que significa un resultat històric, ja que és la primera vegada que un ciclista andorrà guanya el títol nacional del país veí. Graslaub va aturar el cronòmetre en 3’01”51 i va superar en poc més de cinc segons Hugo García, i en gairebé vuit Néstor Sánchez. A més, comptant totes les categories, va finalitzar en el lloc 32è de 142 participants, davant de molts corredors de categoria superior.

En declaracions al Diari, Graslaub va manifestar que “estic supercontent i molt orgullós per com ha anat tot, confiava en les meves possibilitats però en aquest esport mai se sap i fins que no arribes a baix pot passar qualsevol cosa”, i va afegir que “els resultats no surten perquè sí i estic content perquè es demostra la feina feta”. Aquest ha estat, a més, un any complicat per a ell, ja que ha hagut d’estar sis mesos fora de competició per dues fractures, una de les quals amb operació inclosa, cosa que li dona encara més mèrit a aquest resultat. Pensant en el futur, Graslaub explica que “ara tindré un petit descans, i després ve el Campionat de Catalunya, al qual aniré amb l’objectiu de guanyar”, i de cara a l’any vinent va explicar que “l’objectiu és estar al Top-10 júnior de la Copa del Món”.

JOAN ARACIL ACABA 13È SUB-23, I BLANCA ARACIL NO CORRE
A més d’Arnau Graslaub, qui també va participar en el Campionat d’Espanya de descens va ser Joan Aracil, que va finalitzar en 13a posició a la categoria sub-23. El corredor va fer un temps total de 3’04”79 i va acabar a 16”88 del vencedor, Marc Jover. El podi van completar-lo Orion Kirchmayer i Ignasi Jorbà.

Qui no va poder participar finalment va ser Blanca Aracil, que va patir una caiguda durant la jornada de dissabte en una zona ràpida del traçat i es va fer mal al cap i a l’espatlla. La corredora va intentar competir i va decidir disputar els entrenaments, però, després de veure que no es trobava en bon estat, va optar per no fer la cursa.