La FAF aparta Ilde Lima de la selecció per “temes extraesportius”

La FAF veta el capità a la selecció per “temes extraesportius”

La FAF aparta Ilde Lima de la selecció per “temes extraesportius”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ilde Lima no seguirà defensant la samarreta de la selecció, almenys de moment, després que la Federació Andorrana de Futbol decidís apartar-lo de l’absoluta per “temes extraesportius”, uns temes que, segons ha pogut saber el Diari, tenen a veure amb el seu paper com a president de l’Associació de Futbolistes Andorrans. El central és el jugador que més vegades ha defensat la samarreta tricolor, amb 128, té el rècord Guinness com a futbolista al món que més temps ha jugat amb un equip nacional, amb 22 anys i 148 dies, i és també el màxim golejador de la història del combinat nacional, amb un total d’11 gols.

L’absència als entrenaments que la selecció va fer les últimes setmanes ja va fer saltar alguna sospita, però no va ser fins ahir, un cop coneguda la convocatòria per al duel que el combinat nacional juga demà contra Letònia, quan la FAF va confirmar que es tracta d’una decisió de l’ens federatiu que no té a veure amb problemes físics ni amb una decisió tècnica del seleccionador, Koldo Álvarez de Eulate, que volia seguir comptant amb ell. Fonts properes a la federació van explicar al Diari que aquesta resolució té a veure amb les fortes crítiques que Lima va realitzar contra la FAF com a president de l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA) en aspectes com els protocols sanitaris de retorn a la competició, o pels impagaments d’alguns clubs del país. La decisió de la FAF es va prendre a principis de juliol, abans de la polèmica que va venir després, però es va decidir que no fos pública fins ara perquè no es volia que això perjudiquès d'alguna manera a l'Inter a la lliga. Es considera que no és definitiva si el jugador demana disculpes.

La relació entre Lima i la federació és tensa des dels últims anys, i encara va ser-ho més quan el defensa va impulsar l’AFA amb diversos companys més. L’associació s’ha mostrat crítica amb la FAF en diverses ocasions a través de les xarxes socials i no de manera directa a la federació, i això no va agradar la planta noble de l’ens. De fet, des de la FAF va criticar-se en més d’una ocasió el paper que jugava l’AFA i el president, Fèlix Álvarez, va assegurar amb relació a l’associació que “volem que sumin i no que restin”, o que “si tenen la intenció de protegir els drets dels jugadors aquesta no és la manera”.

Ilde Lima va decidir no pronunciar-se de moment, però té previst fer una compareixença pública les properes setmanes per explicar la seva versió. Sí que va respondre a alguns usuaris que s’interessaven per la seva situació a les xarxes socials, i va contestar-los que “espero acabar la meva carrera al camp, però a vegades passen aquestes coses”, i que “crec que serà difícil jugar a l’aturada d’octubre o novembre, passen algunes coses estranyes al final de la meva carrera”.

IKER, BERNAT I BLANCO S'ESTRENEN EN UNA CONVOCATÒRIA DE L'ABSOLUTA

Iker Álvarez de Eulate, Luis Blanco i Víctor Bernat són les novetats a la convocatòria de la selecció per enfrontar-se demà a a Letònia. El combinat nacional va arribar ahir al país bàltic i ja va realitzar una sessió d’entrenament. El seleccionador, Koldo Álvarez de Eulate, va haver d’esperar fins a última hora per realitzar la convocatòria definitiva a causa de les sospites de coronavirus, que va tenir alguns jugadors aïllats. Les PCR van confirmar que no hi havia cap positiu i ahir, un cop arribada a Letònia, l’expedició va passar nous tests a instàncies del govern letó.

tracking