La FAF pagarà la meitat del lloguer de la Borda

La federació no volia fer front a la totalitat de l’arrendament dels camps els mesos del confinament

La FAF pagarà la meitat del lloguer de la BordaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les relacions entre la Federació Andorrana de Futbol (FAF) i la propietat dels terrenys de la Borda Mateu, Jesús Maestre, portaven un temps entelades. La raó, els pagaments de les mensualitats pel lloguer dels camps de la federació en temps de confinament. Després d’un estira i arronsa que afectaven a les negociacions entre ambdues parts per ampliar el vincle, s’ha arribat a l’acord que la FAF pagui a la propietat el 50 per cent de les mensualitats que van de l’abril al juny. De fet, l’ens FAF ha pagat les mensualitats corresponents a març i juliol perquè ja hi havia equips entrenant i es considerava que hi havia opcions de reprendre la competició.

La problemàtica va néixer amb l’inici de la quarantena per la Covid-19. La federació va entendre que no havia de satisfer les mensualitats dels mesos on, per ordre de Govern, no va fer ús de les instal·lacions per la pandèmia, ja que no tenia l’autorització per a la seva explotació. Són els mesos d’abril, maig i juny que, per part seva, la propietat -Jesús Maestre-, si entén que els ha de cobrar i per això reclamava el 100 per cent del cost del lloguer. L’acord, però, no està definitivament tancat però les postures estan molt properes, tal com va assenyalar el president de la FAF Félix Álvarez. Ara, la idea, és que cada part es faci càrrec d’un 50 per cent del cost corresponent als mesos no satisfets i aquest és el primer pas per desencallar la situació i seguir negociant l’ampliació per més anys del lloguer dels terrenys. “Ens hem de seure per seguir parlant i ampliar el contracte perquè la UEFA ens ho exigeix si fem una inversió en els camps”. En aquest sentit, Álvarez explica que la federació ha iniciat un projecte que abasta fer un aparcament i nous vestidors a la Borda Mateu, una idea que es va congelar quan van sorgir els desencontres amb la propietat, i que ara un cop parlat amb el comú el projecte es troba bastant enllestit. Aquests nous espais formarien part del nou contracte que s’està negociant.

En declaracions al Diari, el propietari dels terrenys de la Borda Mateu, Jesús Maestre, es mostra certament resignat amb l’acord: “Ho dono per bo [cobrar el 50 per cent] perquè ells diuen que no han de pagar i jo ho he de cobrar tot perquè la llei no especifica res en aquests casos. Per no allargar la agonia i no acabar amb el tema a Batllia ho accepto”.

LA LLIGA MULTISEGUR COMENÇARÀ EL 25 D'OCTUBRE

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) va anunciar l’inici de la Lliga Multisegur Assegurances per al proper 25 d’octubre. L’ens va aprovar una fase regular a dos voltes i un play-off també a dues voltes, amb la finalitat de quadrar totes les competicions i tenir alguna jornada de recuperació. La lliga acabaria el 23 de maig. La Supercopa es jugarà una setmana abans, el 18 d'octubre i el 30 de maig acaba la temporada amb la final de la Copa Constitució. La Lliga Viatges Pantour de futbol sala començarà el 26 octubre i finalitza el 10 de maig.

tracking