Dèficit conjuntural

La federació tanca l’exercici 2019 amb un descobert de gairebé 600.000 euros

Dèficit conjunturalFAF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació Andorrana de Futbol (FAF) ha tancat l’exercici 2019 amb un dèficit de 577.429,96 euros. Una xifra, propera als 600.000 euros, que serà corregida amb part de la subvenció econòmica de la UEFA per la Nations League que l’ens encara no ha activat -de 750.000 euros- i que ho farà el 2020 per compensar el descobert. De fet, els diners de la Nations League que la FAF va rebre l’any passat estan comptabilitzats al 2020 perquè és l’any que es juga la competició. L’exercici tancat no ha reflectit cap impacte per l’operació cautxú i els números vermells conjunturals responen, en part, a aquesta aportació inferior de la UEFA i a un petit increment de les despeses del personal, uns 180 mil euros, respecte al 2018. En aquest sentit, a nivell de sous i salaris s’han inclòs també els dels jugadors de l’absoluta, la sub-21, fel combinat femení i la selecció absoluta de futbol sala, amb dietes i primes incloses. A més, les inversions realitzades també han disparat en certa manera els números. El recinte de la Masssana, que es troba encara en curs, significa, amb més de cinc milions, la mitat de l’aportació feta per la federació en construccions subvencionades.

Aquest dèficit no sembla, de moment, preocupar a la junta de la federació perquè “és un tema que ja es preveia en haver el decalatge de les subvencions de la Nations League. Hi ha una part d’aquests diners que no els hem pogut activar el 2019 i ho haurem de fer el 2020” va argumentar el president de la FAF, Fèlix Àlvarez. El màxim mandatari de la federació espera que la crisi sanitària no tingui cap repercussió negativa pel que fa als comptes del 2020 que, al igual que els de l’exercici 2019 han de quedar aprovats aquest vespre a l’assemblea general de la FAF. De fet, el Diari ha pogut tenir accés als comptes i on queda reflectit que no s’espera que la crisi del coronavirus suposi un impacte negatiu a la caixa de la federació. La previsió del pressupost per aquest any gira en torn als 6 milions d’euros i s’hi han pressupostat uns mig milió d’euros més respecte a l’executat el 2019 i una rebaixa de les despeses, que surten, principalment, de la partida de personal, d’uns 110.000 euros. D’altra banda, el president Fèlix Álvarez es va referir al suposat arranjament dels partits de lliga i Copa entre l’Inter Club Escaldes i la UE Sant Julià. El mandatari tan sols va recordar que “nosaltres vam fer la nostra feina com a federació, que era denunciar els fets perquè vam interpretar que, suposadament, -sempre s’ha de respectar la pressumpció d’innocència-, hi havia alguna irregularitat. Vam cursar la denúncia pertinent per poder esbrinar si, realment, hi ha algun indici”.

La lliga, a l’octubre

Álvarez va reconéixer que, tal com està avançant la situació sanitària, la població ha de saber conviure amb la pandèmia. En aquest sentit, el president va indicar que “tenim moltes esperances de poder començar la lliga a l’octubre i el treball i les converses que estem mantenint amb el Govern, amb el ministeri de Salut, van en aquesta direcció”. A més va afegir que “estem pendents de com evoluciona la situació i de marcar uns paràmetres que ens permetin no posar en risc els jugadors i a l’entorn futbolísitic i ens agradaria poder començar a l’octubre”. També va reconéixer que “les mesures que vam implantar per poder acabar la lliga han significat, econòmicament per a nosaltres, un cost molt alt i, ara com ara, no ens podem permetre aplicar els mateixos paràmetres”.

PRESENTACIÓ

Presentades les noves samarretes de la selecció per als propers dos anys La FAF ha renovat per dos anys més el seu vincle amb la marca italiana Macron perquè sigui la firma que vesteixi a la selecció andorrana fins al 2022. Les noves peces es van presentar ahir a la plaça de l’antiga caserna de bombers i la selecció les lluïrà a la Nations League i fins a la fase de classificació del Mundial de Qatar 2022. El color vermell predominarà a les mitges, els pantalons i la samarreta de la primera equipació. La segona serà blava i la tercera recupera el groc, que substitueix la blanca a la darrera fase de classificació per a l’Eurocopa del 2020. Els porters vestiran de blau, groc i verd. Marina Fernàndez i Iria Domínguez de la secció de futbol femení; Josep Antoni Gomes, Márcio Vieira i Albert Alavedra de la secció de futbol masculí; i Èric Mesquita i Aaron Guirao de la de futbol sala van ser els models ocasionals de les noves equipacions. Durant l’acte, la federació va retre un emotiu homenatge a totes els serveis d’emergència per la seva lloable i impagable tasca que han fet i fan durant la crisi sanitària per la Covid-19. Un reconeixement d’agraïment a les entitats públiques, cos de bombers, policia, Creu Roja i SAAS. Quim Fenoll, cap de l’àrea operativa de Creu Roja, va explicar que “no esperàvem tant i ens honra aquest homenatge, sincerament. He vingut jo però és un reconeixement a tots els voluntaris i el personal que hem estat implicats en l’ajuda de la ciutadania. És un orgull poder lluir la nova samarreta de la selecció andorrana”. El president Fèlix Álvarez va recordar que “SAAS i Creu Roja són algunes de les entitats a les quals hem d’estar agraïts per tot el que han fet, posant en risc la seva salut. Aquest era el moment perfecte”.

tracking