Política esportiva

Els esportistes hauran de passar un cribratge general

El Govern, les federacions dels esports col·lectius i alguns clubs van exposar el pla de cara a la represa de l’activitat

Els esportistes hauran de passar un cribratge generalSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern, juntament amb les federacions dels esports col·lectius i part del clubs, va decidir ahir que tots els integrants del món de l’esport s’hauran de sotmetre a un cribratge general que es realitzarà durant “els pròxims dies i setmanes”.

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, es va reunir amb els representants de les entitats esportives per fer seguiment dels protocols i exposar el pla de cara a la represa de l’activitat que hauran d’aplicar totes les federacions, clubs, seccions, agrupacions i entitats privades que han de realitzar entrenaments i activitats. Riva va exposar que caldrà fer un seguiment regular aplicant en cada moment les mesures preventives adients i que, durant la temporada, s’aniran fent cribratges aleatoris. Així mateix, cada entitat ha d’informar el ministeri dels protocols preventius que es van establint als seus membres i serà la responsable del seguiment i aplicació d’aquests en les instal·lacions. La ministra i les entitats també van establir quins seran els passos a seguir en cas de detectar un positiu, que aplicaran les autoritats sanitàries, que són les que dictaran el procediment amb afectats i contactes. També es va acordar que s’establiran nuclis de convivència després dels cribratges que s’hauran de respectar durant la temporada i que l’activitat s’haurà de fer evitant la interacció al màxim possible.

tracking